El teu blog de Linux en català

KMediaFactory, creant DVD's multimèdia

KMediaFactory és un programa que ens permet crear DVD’s multimèdia a partir dels nostres vídeos o fotografies per poder visualitzar-los en un reproductor DVD normal. El procés és molt senzill, en només tres passos podem aconseguir un DVD personalitzat preparat per ser gravat.

Els tres passos són bàsicament els següents: primer es trien els vídeos o fotos (sembla que també admet presentacions) que es volen afegir al DVD; després es tria la plantilla i el tipus de menú que hi aniran al DVD i finalment caldrà seleccionar el fitxer resultant a triar entre un projecte de DVDAuthor (perme editar el resultat creat), directoris de DVD o projecte K3b (per gravar-lo directament).

El programa no té paquets precompilats per a cap distribució (jo almenys no els he trobat), i requereix la instal·lació típica del ./configure i make install… a més, té unes quantes dependències entre les quals s’hi troben el QDVDAuthor, K3b, xine, ffmpeg, mplayer i unes quantes més.

http://aryhma.oy.cx/damu/software/kmediafactory/images/screenie.png

2 comments

  • Arnau on 15 de juliol de 2009 at 12:27

  Reply

  Sembla que estigui bé, el programa.
  Ara…jo continuo veient un gran error amb el tema de no fer un sistema de paquets conjunt per a totes les distribucions.
  És que veig tant clar que seria una cosa totalment necessària…!
  Hi ha gent que diu que va millor que sigui així, perquè d’aquesta manera, si hi ha algun bug no afecta a tot, però…no crec que sigui una explicació amb gaire fonament. Si tots els esforços que es fan per fer diferents tipus de empaquetament es dirigissin a crear-ne un d’únic, ben potent…

  • Pau on 15 de juliol de 2009 at 13:06

  Reply

  Doncs estic d’acord, però és molt complicat que les distribucions es posen d’acord, sobretot perquè moltes d’elles no en tenen cap interès en portar això endavant. Per descomptat, això perjudica únicament als usuaris i als novells, que no entenen què és això.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.