El teu blog de Linux en català

VirtualBox 3.0

logo_vboxAquesta nit s’ha publicat la versió 3.0 de VirtualBox, el programa que ens permet crear màquines virtuals amb altres sistemes operatius a dins del nostre sistema operatiu. Aquesta nova versió del VirtualBox té tres novetats molt interessants:

 • Suport per sistemes multi-nucli, amb la possibiliat de crear màquines amb fins a 32 nuclis virtuals
 • Suport experimental per a Directx 8/9 a clients Windows (és a dir, que en poc temps ja podreu jugar als vostres jocs preferits des de GNU/Linux)
 • Suport complet per a OpenGL 2.0 a màquines Windows, MacOSX i GNU/Linux

La resta de canvis s’han centrat més en correcció d’errors i alguns canvis en la interfície així com en el procés de registre. En obrir el programa, el VirtualBox ens demanarà que fem un compte a Sun Online (pas que podem ometre). Està completament traduït al català en totes les seues versions.

Podeu baixar-lo des de la pàgina oficial o bé fer servir els repositoris habilitats per a les diferents distribucions.

3 comments

  • Joan on 1 de juliol de 2009 at 15:40

  Reply

  Se sap si té suport per USB? o només es a la versió no lliure?

  • Jordi on 1 de juliol de 2009 at 17:21

  Reply

  Es poden continuar utilitzant les màquines virtuals de versions anteriors? Hi ha algun manual que expliqui com es fa? Funcionaran els USB?

  • Pau on 1 de juliol de 2009 at 18:50

  Reply

  Bones,

  La versió lliure continua sense suport usb (fins que algú no s’ocupe de fer-ho…). La migració des de versions antigues es fa sense cap problema (jo ho he fet de la versió 2.2 a la 3.0).

  SAlut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.