El teu blog de Linux en català

Com gravar el que feu a l'escriptori de GNU/Linux

A vegades, per explicar com funciona un programa, va molt bé crear un vídeo-tutorial de la seva utilització. Hi ha altres casos en els quals també us pot interessar gravar en un vídeo el que feu al vostre escriptori. Això ho aconseguirem gràcies al programa RecordMyDesktop. A més, per a fer més senzilla la seva utilització, ens instal·larem el “gtk-recordmydesktop”, que és un entorn gràfic a través del qual podem executar de forma més fàcil el programa.

La seva instal·lació és molt senzilla, perquè es troba en els repositoris de la majoria de distribucions. En Ubuntu, per exemple, es pot fer directament des del Synaptic, o des d’un terminal, executant l’ordre següent:

sudo apt-get install gtk-recordmydesktop

Un cop instal·lat, podrem executar el programa des de “Aplicacions>So i vídeo>gtk-recordMyDesktop”. Per a començar a gravar, ens trobarem a la part esquerra de la barra superior del nostre escriptori un botó rodó vermell (el típic per a gravar). Per aturar la gravació, haurem de tornar a prémer el mateix botó, que durant la gravació serà quadrat.

Quant a la seva configuració (qualitat amb que ha de gravar la imatge i altres opcions) he pensat que el millor era mostrar-vos-ho amb un vídeo-tutorial gravat amb el mateix RecordMyDesktop. Les opcions que jo marco són les que fan que amb el meu ordinador (que no és massa nou) es gravi bé el vídeo. Segurament amb un ordinador més potent es podrà augmentar una mica més el mostreig.

1 comment

    • roger on 9 de juliol de 2009 at 10:29

    Reply

    Em sembla un programa molt interessant!! Sobretot, a l’hora d’escriure passos complicats en tutorials o bé d’ensenyar com funcionen alguns programes, pot resultar molt útil. A veure si l’aprofito a l’hora d’escriure algun apunt!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.