El teu blog de Linux en català

KDE 4.3 beta, publicat

Ahir es va publicar KDE 4.3 beta (la versió final del qual es publicarà a finals de juny). Cada nova versió que es publica de KDE4 es va millorant molt el seu funcionament, tot afegint noves característiques, acabant de migrar aplicacions de KDE3, corregint errors, etc.

Tot i així, encara queda molt de camí. Per exemple, un dels “problemes” amb que mai m’he trobat amb GNOME és l’ús de tecles multimèdia del meu portàtil. GNOME sempre les reconeix i les fa servir correctament. Amb KDE aquestes tecles com si no existiren.

[poll id=26]

Entre les novetats d’aquesta versió cal destacar:

 • La integració amb les tecnologies PolicyKit i serveis de Geolocalització
 • Més efectes visuals, un KRunner més ràpid i més ginys per al Plasma
 • La nova safata de sistema
 • Correcció general d’errors

En aquest moment només els usuaris d’OpenSUSE poden gaudir fàcilment d’aquesta versió beta, només han d’instal·lar (amb un sol clic) els repositoris i automàticament s’instal·larà. Per descomptat, això no és gens recomanable actualment.


3 comments

  • Ferran Reyes on 14 de maig de 2009 at 12:44

  Reply

  Encete’m un flame?

  • Defensor on 14 de maig de 2009 at 14:37

  Reply

  Un flame? Si per flame entens posar-nos a tirar-nos els plats pel cap partidaris de KDE i Gnome (entre d’altres), jo crec que SomGNU no es mereix un cultiu de trolls com els que poblen altres blocs.

  Tot i així, si el que es vol és exposar la pròpia opinió amb fonament, respecte i sense ferir sensibilitats, jo dic que endavant.

  Bon rotllo. Jo faig servir Gnome. 🙂

  • Pau on 14 de maig de 2009 at 15:00

  Reply

  Jo és que finalment crec que KDE i GNOME són prou diferents com per estar enfocats a diferents tipus d’usuaris. Tots dos tenen coses a millorar, però considere que els de KDE haurien de fixar-se en fer que TOT funcione correctament i després afegir funcionalitats. No vull dir que no funcione bé, però existeixen petits detalls que són un conyaç (p.e. integració de les aplicacions).

  Salut!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.