El teu blog de Linux en català

Extreu l'audio d'un video flash

Seguint amb la sèrie de tutorials sobre com copiar vídeos del youtube o del vimeo al teu disc dur per a poder-los veure tans cops com volguem, i sobre com convertir aquest video al format divx, per a molts .avi, per a poder-lo veure al televisor del vostre amic que té un reproductor de divx. Avui explicarem com extreure l’audio d’aquest video en format flash que tan ens agrada escoltar perquè no és res més que un videoclip músical i volem poder escoltar la cançó al nostre mp3.

Anem a veure com ho fem. Tenim diverses opcions. La que més m’agrada és utilitzant el programa ffmpeg. Així, si tenim el vídeoclip de La Terra és Plana del maravellòs artista Quimi Portet que ens hem baixat del youtube, i en volem extreure l’àudio, executarem l’ordre següent. Noteu que les extensions dels fitxers no són necessàries però sí que ens ajudaran a aclarir-nos.

ffmpeg -i la-terra-es-plana.flv -f mp3 -vn -acodec copy la-terra-es-plana.mp3

Una altra forma de fer-ho és usant el programa mplayer, en aquest cas executarem la següent ordre. Tenim el desventatge però, que no podrem renombrar el fitxer d’àudio de forma automàtica.

mplayer -dumpaudio la-terra-es-plana.flv

1 comment

    • roger on 17 de maig de 2009 at 17:57

    Reply

    És molt bona idea. Tinc una sèrie de cançons que m’he descarregat del youtube dirèctament, extaient-los del directori /tmp. I me les volia gravar al meu mp3. És exactament el mateix cas que expliques tu. Ara ja he trobat la solució. Genial!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.