El teu blog de Linux en català

Com pot ser tan lleig l'aMSN? Arreglem-ho!

Com pot ser tan lleig l’aMSN? Aquesta és una de les primeres preguntes que em vaig fer quan em vaig instal·lar aquest (per altra banda) molt complet client de MSN per GNU/Linux.  I és que, acostumat com estava al programa privatiu de Microsoft, aquesta estètica em va semblar antiquada, desfassada i a més bastant recarregada:

L'antiestètica.

L'antiestètica.

Així que vaig decidir posar-hi remei. Afortunadament, és molt fàcil de personalitzar amb skins, que ens podem baixar de la mateixa web del projecte aMSN (clica’m eixerit, per baixar-te skins nous!). Entre els més interessants hi tenim:

 • Diversos skins especialment a Ubuntu, per a que el programa s’hi integri millor, com Ubuntu (Human) o Ubuntu, però també per a Kubuntu!
 • Algunes aparences curioses dissenyades per la comunitat catalana són la Catalunya Skin o aquesta, especialment dissenyada per al Barça.
 • Per als que enyorin altres temps i altres sistemes operatius, hi ha la còpia del privatiu Live MSN, la aMSN Live!, o també l’aMSN for Mac per als fans de la poma.

I molts d’altres, només cal que mireu la llista!

Per instal·lar-vos-els, només heu de copiar els fitxes baixats (i descomprimits) a la carpeta corresponent, bo i executant el nautilus com a super-usuaris:

gksudo nautilus

I la carpeta és on heu de copiar els fitxers és:

/usr/share/amsn/skins

Un cop fet això, els podeu seleccionar des del menú:

Compte -> Selector d'aparences

Però si cap d’aquests altres skins us satisfà, cap problema! L’avantatge de la manera en què està programat l’aMSN (en Tcl, lletgíssim i primitiu, es nota a simple vista), és que és molt fàcil de modificar-ne moltes característiques d’aparença.

Podeu accedir al directori dels skins i modificar-los com ens agradi més. Igual que abans, accedim des del nautilus a la carpeta corresponent, i un cop allí, podem modificar els arxius gràfics a voluntat, sobretot els de les carpetes pixmaps, pixmapscroll i smileys (generalment estan en .png o .gif, així que un succedani del paint com el kolourpaint [clica’m per més informació] us anirà la mar de bé!). Encabat d’editar-los, els guardeu amb el mateix nom que abans, reinicieu l’aMSN i llestos!

Voleu un petit exemple del que es pot fer amb una mica de paciència i habilitat amb el paint? Aquest és el meu aMSN, basat en l’estètica minimalista de l’skin per Mac i les icones de l’emesene (recentment n’hem parlat al bloc):

aMSN for mac + emesene + escriptori GNOME, eclèctic, però m'agrada :)

aMSN for mac + emesene + escriptori GNOME: eclèctic, però m'agrada 🙂

Què us sembla?

Un últim consell: per desgràcia, els menús aquests tan lletjos no es poden arreglar… tot i així existeix un plugin, el Desktop Integration, que en converteix alguns a l’aparença del nostre gestor d’escriptori (GNOME, per exemple), fent-los més agradables.

Si en trobeu algun més d’interessant, no dubteu en fer-nos-ho saber 🙂

Salut!

3 comments

  • roger on 3 d'abril de 2009 at 15:07

  Reply

  L’aMSN és el client de MSN que utilitzo normalment. Primer de tot em vaig instal·lar el Pidgin però no sé exactament per què, em donava forces problemes a l’hora d’arrancar, i de vegades no podia ni aconseguir obrir-lo. Així que vaig decidir utilitzar l’aMSN i de moment, n’estic molt content.

  El que sí que és cert és que la seva aparença gràfica és bastant lletja. Així que actualment, gràcies al teu apunt, ja podré solucionar el petit problema que té aquest programa. Ara bé, no se si intal·lar-me “F.C. Barcelona Skin” o “Catalunya Skin”, quin dilema!!! hahah

  Salut company! 😀

 1. Reply

  Per sort estan treballant en amsn 2, i deixa de banda el tcl/tk 😀

  • guillem on 6 d'abril de 2009 at 07:25

  Reply

  A mi no m’agrada gens l’amsn però he de reconeixer que actualment és l’únic que té suport per a webcam i so, amb el que el segueixo usant, però si només haig d’escriure’m amb els amics ho faig a través del pidgin. Tanmateix gràcies xavi per ajudar-nos a que no ens fagin tan mal els ulls quan l’usem 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.