El teu blog de Linux en català

Internet explorer de nou al atac, però el programari lliure és fort

not_ieMicrosoft ha publicat la versió final de Internet Explorer 8, des de les últimes versions beta sembla que no hi han afegit gran cosa, només millores de rendiment i interpretació de web’s (comença a llegir millor el CSS 2.1).
Tot hi així encara dona resultats desastrosos amb l’acid3 test, una puntada als ous per als desenvolupadors web i a més epkis no es veu del tot bé, ara em tocarà deixar-hi una estoneta.
Actualment ha atret més o menys un 2% de mercat, molt menys del que la gent de Microsoft esperava, amb això arribo a la conclusió que la gent que fa servir IE, ja és gent que no està massa al dia o simplement ja no li interessa estar-ho o no pot canviar de navegador pel fet de que es tracta d’un ordinador de la feina, els que s’han enterat de qua ha sortit el IE 8 són els que fan servir firefox.

ie8_acid3

 


Microsoft fa uns dies va publicar una curiosa taula amb IE 8 RC, demostrant que era més ràpid que Firefox 3 i Google Chrome.

microsoft_ie

Les proves que fan servir són simplement un llistat de web’s i el seu temps de càrrega, sense indicar la velocitat d’Internet que han fet servir ni l’ordinador en el que s’ha fet la prova. És força curiós que no hi aparegui Opera i que s’hagin fet servir versions estables contra una versió en desenvolupament de IE, és  a dir tot pensat per a que guanyés IE, ara fas la mateixa prova amb Firefox 3.1 beta 3, Chrome 2,  opera 10 i safari 4, a veure qui guanya….

De totes maneres la prova en sí encara que sigui amb versions que no toquen, segurament és veritat en aquestes pàgines i ara ja és una versió estable, però és molt fàcil fer les coses ràpid i malament, si IE no s’entreté en interpretar bé tot el codi, és normal que ho pugui fer més ràpid, llàstima que les noves versions dels altres navegadors interpretin millor el codi i a sobre més ràpid.

Firefox per la seva banda segueix millorant i ja ha tret la tercera beta del Firefox 3.1, que a partir de la següent versió de desenvolupament passarà a ser la 3.5 degut a la gran millora del seu motor Gecko amb el motor de script Tracemonkey que cada cop es va polint més i penso que la cosa arribarà lluny. Actualment ja pot amb CSS 3 i les últimes novetats en àudio i vídeo presentades per la W3C, que permetran reproduir amb HTML i CSS el que ara s’ha de fer amb flash. A més ja té un senyor 93/100 al acid3 i ho fa en tan sols 2,48 segons.
Aquí podeu veure com ja té moltes extensions compatibles de les que faig servir, esperem que quan surti la versió final també estiguin a punt les extensions que falten.

firefox_31_beta3

A GNU/Linux s’han fet avenços per a Chromium (el sistema en que es basa Google Chrome), ja han aconseguit fer funcionar el seu motor perfectament a Linux amb una nota en l’acid3 de 100/100 (encara que falli alguna coseta) però encara el tenen en un estat embrionari (molts menús no porten enlloc i no té pestanyes), ja avisen de que el seu estat actual és pre-alpha és a dir que no és el moment ni de criticar-lo ni de buscar-hi bugs, ja saben que la meitat de coses no funcionen, estan treballant en ell però encara no han fet cap calendari de llançaments ni res semblant.

chormium

 

Opera 10 alpha arriba al 100/100 sense cap problema, i és realment ràpid, pel que sé Safari també arriba al 100/100 i també és molt ràpid, en fi, totes les noves versions que sortiran aquest any en el sector dels navegadors tenen un interès especial en ser ràpids però també en interpretar bé les web’s per a donar llibertat total als desenvolupadors, tots menys Internet Explorer.

opera10

Deixa un comentari

Your email address will not be published.