El teu blog de Linux en català

Cedega 7.1

Cedega és un programa comercial basat en wine que permet executar jocs fets per Windows a GNU/Linux com per exemple World of Warcraft, Bioshock, F.E.A.R. 2, Sins of a Solar Empire, Elder Scrolls IV: Oblivion, Battlefield 2142, Madden 2007, entre d’altres. Aquesta nova versió continua amb la millora de l’estabilitat i rendiment de forma que asseguren una bona experiència. Entre les noves característiques cal destacar:

 • Millora del rendiment amb els gràfics VBO
 • Aprofitament dels recursos amb sistemes multi-nucli
 • Es poden fer servir diferents resolucions
 • S’han reduït considerablement les fallades del sistema gràfic

La llista completa de canvis podeu veure-la ací. No tots els jocs estan suportats de forma completa: per això ho presenten en categories on es poden trobar els jocs completament suportats (40), i després jocs que funcionen de forma més o menys bé i jocs que encara no arriben a funcionar. Cedega és de pagament (a més, es de subscripció…), si el voleu provar, és possible baixar una versió demo d’un joc anomenat SPORE Creature Creator.

Fa un temps es va fer una comparativa de funcionament entre els mateixos jocs funcionant tant a Windows Vista, Windows XP i GNU/Linux on va cridar  l’atenció el fet que el rendiment a GNU/Linux era pràcticament el mateix que l’XP. Windows Vista és el que més mal parat eixia amb els rendiments més baixos.

3 comments

  • guillem on 16 de març de 2009 at 13:41

  Reply

  tinc curiositat per saber si cedega està basat en wine, no hauria de ser tambè programari lliure? en principi no es poden usar programes lliures i tancar-ne el codi encara que el programari lliure només sigui un part del programa.

  sabeu com està aquest tema?

  salut!

  • Pau on 16 de març de 2009 at 13:45

  Reply

  Doncs, a l’igual que CrossOver, el Cedega sí que està basat en wine. No sé si és que fan servir biblioteques propietàries o què, però sembla que no es pot copiar i distribuir lliurement. Tot i així, hi ha hagut molta gent que s’ha queixat que el Cedega és massa car per al suport limitat que ofereix…

  • guillem on 16 de març de 2009 at 21:17

  Reply

  Hola Pau, directament extret de la wiki wiki:

  Cedega (formerly known as WineX) is TransGaming Technologies’ proprietary fork of Wine (from when the license of Wine wasn’t the LGPL but the X11 license)

  Què cabrons!!! Se n’aprofiten del wine i després no hi tornen les millores que fan… Em sona a mac os x…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.