El teu blog de Linux en català

OpenArena

OpenArena és un videojoc en tres dimensions lliure, que pertany al gènere d’acció en primera persona. OpenArena va ser llençat al mercat degut a l’alliberació sota llicència GPL, per part de la companyia id Software, del codi font del motor gràfic de Quake III. Tant el motor de joc, com el codi i les dades són de contingut obert.

El joc combina habilitat i reflexos. El jugador és capaç de moure’s pels escenaris tridimensionals i saltar entre palataformes. L’acció està ambientada en un futur apocalíptic. Els escenaris, amb uns gràfics admirables, se situen en naus espacials, masmorres i fortaleses de la fi dels temps.

Les armes van des del fusell fins al llançador de plasma. Es pot actualitzar l’arma, aconseguir més munició o punts de vida recollint ítems pels diferents racons de la pantalla. També es pot carregar una armadura d’energia o adquirir d’altres poders que donaran aventatge al jugador. Quan un jugador resulta mort torna a reviure en un altre punt de l’escenari.

OpenArena

OpenArena, fins al moment (versió 0.8.1) posseeix 45 mapes i 12 modes de joc. Alguns dels modes de joc són el combat a mort, combat per equips, capturar la bandera o l’últim jugador que sobreviu.

Aquest joc és de gran qualitat i té un gran seguiment pels usuaris. Un exemple d’aquest fet és l’organització per part d’ OpenArena Argentina d’un gran torneig el pròxim dia 23 de maig de 2009, completament online. Per instal·lar-lo podem accedir al gestor de paquets Synaptic i no tindrem cap mena de problema.

Des del meu punt de vista, és el millor joc per a GNU/Linux que he conegut. Ocupa pràcticament 300 MB però realment val la pena instal·lar-lo perquè podreu disfrutar d’un joc espectacular. Només recordar que OpenArena, pel seu contingut agressiu i violent, no és recomenat per a persones menors de 17 anys.

És perillós problar-lo, ja que un cop es comença, ja no es pot parar. Que no prengueu mal!

  • oriolsbd on 15 de març de 2009 at 10:12

  Reply

  Fa molt bona pinta, aquest joc. Saps quina potència d’ordinador és necessària per a executar-lo en bones condicions? El meu no és ni doble core ni res.

  • Roger on 15 de març de 2009 at 14:40

  Reply

  Segons la pàgina web oficial del projecte, podem afirmar que OpenArena ja funciona amb processadors Pentium 90 MHz amb 32MB de RAM, però és molt recomanat tenir com a mínim un processador PII 233MHz i una memòria RAM de 96MB. També he llegit per la xarxa que s’ha de tenir una targeta gràfica potent, que pugui suportar els gràfics de jocs d’aquest estil.

  • oriolsbd on 15 de març de 2009 at 20:31

  Reply

  Doncs amb la meva màquina em sobra! 🙂

  Ja el provaré, a veure què tal respon la targeta gràfica.

  Gràcies.

  • jordi on 16 de març de 2009 at 09:51

  Reply

  Parla el súper-viciat als videojocs! Roger, podem provar de fer una partida per internet, aviam si donen la talla les nostres connexions de banda ampla per a aquestes aplicacions.

  • guillem on 16 de març de 2009 at 11:38

  Reply

  Quina gran veritat. Aquest joc és super adictiu. Jo perquè ús feu una idea em vaig començar a viciar a aquest joc quan vaig viure a Berlín i perquè veieu les necessitats que té de banda ampla, jugavem amb un amic de la residència on estava en partides d’internet utilitzant una conexió compartida amb molta altra gent i mai vaig tenir cap problema de conexió. Hi podia jugar perfectament.

  En resum, vaja, que és un bon joc. No tan sols per la jugavilitat que provenint del quake3 és exel·lent, sinó perquè tal i com diu el Roger, els requeriments gràfics són molt baixos i tambè ho són els requeriments per poder jugar en mode multijugador, que és on el joc es torna una autèntica passada. Només dir-vos que finis i tot van treure una terminal d’ordres que emula l’estil d’entrar comandes al quake3…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.