El teu blog de Linux en català

Linux triomfa al Mobile World Congress de Barcelona

vodafone-androidLes diverses crisis per les quals ha passat el món occidental als darrers 20 anys han deixat ben clar que aquestes èpoques són les que més empenten l’ús de programari lliure.

L’actual crisi no serà menys, i les empreses que cerquen la manera de reduir costos troben en el programari lliure (codi obert per als que tenen por de dir la paraula “lliure”) la millor solució als seus problemes. Al Mobile World Congress que s’està celebrant ara a Barcelona Linux ha estat un dels punts que més han sorprès.

Diferents fabricants de telefonia mòbil s’han adherit a la Fundació LiMo, Linux Mobile, que ja té darrere a 55 membres de gran calat entre els quals cal afegir també Telefònica, que s’hi va adherir fa poques setmanes. Fins a aquest moment, només 3 grans fabricants: NEC, Panasonic i Motorola havien posat aquest sistema als seus telèfons.

Ara, Nokia, Samsung i LG també s’han apuntat. Vodafone, Orange i altres compayies telefòniques ja s’ha compromès a presentar telèfons LiMo al llarg d’aquest anyA la MWC LG i Samsung ja han presentat telèfons mòbils amb Linux.

1 comment

    • Felip on 18 de febrer de 2009 at 10:42

    Reply

Deixa un comentari

Your email address will not be published.