El teu blog de Linux en català

Solucionant problemes amb l'inkscape

Pels qui no el coneixeu, l’inkscape és un programa d’edició gràfica vectorial, semblant a l’alternativa privativa que s’anomena ilustrator. Mitjançant vectors podem escalar dibuixos sense limit sense perdre resolució. A més a més, un fet curiòs per tots els amants dels sistemes unix: els dibuixos es guarden amb text pla!

Quan comencem a treballar amb l’inkscape en la versió 0.46 que porta l’ubuntu, ens trobem amb el molest problema que no podem veure la barra de baix de tot de la finestra de l’inkscape. Això és degut a que les icones laterals ocupen massa espai i la finestra no es pot redimencionar. Per arreglar aquest problema primer anirem al menú:

Fitxer-> Preferències de l'inkscape-> Miscel·lània-> Encongeix les icones de la barra d'eines lateral i Encongeix les icones de la barra d'eines d'ordres

Seguidament podem fer que les barres d’eines del gnome mostrin els botons per l’ocultació. D’aquesta manera quan treballem amb l’inkscape podem ocultar els quadres del gnome i ja podrem veure tota la interfície sancera de l’inkscape.

Vinga, que vectoritzeu de gust i bon cap de setman 😉

interfície-inkscape

interfície-inkscape

3 comments

  • pol on 16 de febrer de 2009 at 09:58

  Reply

  Uoºª! Que bé que cau aquest post! Domines el inkscape? No ens va agradar la idea de fer servir flash per eawars (el joc que estem desenvolupant) i al final farem servir Inkscape + JavaFX que hi ha quelcom experimental per importar-ho des d’allí (per illustrator ja funciona bé, què hi farem, ja els passarem la mà per la cara). En saps alguna cosa d’això? No ho porto jo, ja que em dedico més a client-servidor i manteniment web i eines web de desenvolupament, però dessegur que qualsevol guia els seria d’ajuda a als altres dos! (ja saps que sempre hi ha un lloc per tu guillem =) jejeje).

  Salut!

  pol

  • guillem on 16 de febrer de 2009 at 11:53

  Reply

  salut pol!

  celebro que t’hagi vingut bé aquest post 🙂

  de fet quan tingui un amica de temps tinc pensat publicar algun tutorial per l’inkscape.

  doncs el que comentes no en tinc gaire idea. que preteneu fer, els gràfics en formats vectorials .svg? necessiteu el javafx per aconseguir-ho?

  una salutació des de Tarragona, a veure quan ens vens a veure =)

  lo del joc que em comentes m’encantaria ajudar-vos però ara m’és impossible, però m’ho apunto. salut!

  • pol on 16 de febrer de 2009 at 15:51

  Reply

  Pel que es veu, JavaFX pot importar Inkscape el qual és interpretat com un “objecte” i té un seguit de funcions asociades, quan en sàpiga més ja ho postejaré si interessa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.