El teu blog de Linux en català

Miro 2.0

Més d’una vegada hem parlat de Miro, un reproductor de vídeo molt particular ja que no només permet reproduir vídeos, sinó que permet descarregar vídeos de diverses fonts com ara el Youtube o canals o d’altres mitjans que normalment emeten per Internet. Això inclou VilaWeb TV, els podcasts de “Silenci” i d’altres tv shows in Català.

Les novetats que porta la versió 2.0 són dos principalment: primer, han canviat la interfície del programa i ara és més bonic que abans (al meu gust) i també més accessible; per altra banda tenim ara la possibilitat de fer-lo servir per a descarregar fitxers torrent. La filosofia proposada és la següent: ¿per què fer servir dos programes per veure les pel·lícules que descarreguem, un programa bittorrent i un reproductor?, amb la nova versió de Miró, això s’ha acabat.

Em sembla que aquesta idea no és del tot nova, sinó que el Vuze (antic Azureus) ja la implementa. El problema del Vuze és que és molt pesat i sovint ralentitza l’ordinador. He estat provant el nou Miro i sembla prou lleuger.

Miro té versions per a Windows, GNU/Linux i Mac. Des de la pàgina de descàrregues trobareu els paquets per a Windows i Mac, repositoris per a Ubuntu i fonts i altres paquets per a altres distros. A Ubuntu heu d’afegir aquest repositori:

deb http://ftp.osuosl.org/pub/pculture.org/miro/linux/repositories/ubuntu intrepid/

I seguidament instal·lar-lo des de synaptic o des de la terminal cercant el paquet miro. El resultat:

captura-miro

  • Marc B. on 11 de febrer de 2009 at 10:09

  Reply

  El tema de català, com està?

 1. Reply

  Jo ja fa temps que faig servir Miró i el tema dels torrents ja funcionava, no se si fins i tot quan era Democracy. No és pas una nova implementació d’aquesta versió 2.0

  • Pau on 11 de febrer de 2009 at 12:55

  Reply

  • PellRoja on 11 de febrer de 2009 at 14:27

  Reply

  Jo l’uso bastant, i quan cerques canals sols en català hi han bastants que no ho són. Nose si en la nova versió segueix igual.

  • Hermes on 12 de febrer de 2009 at 00:37

  Reply

  Fins que no el tradueixin… jo, d’anglés n.p.i.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.