El teu blog de Linux en català

Com arreglar la impressora HP Deskjet 5440

El problema que m’he trobat consisteix en un error de configuració dels drivers de la impressora HP Deskjet 5440. Des de l’ordinador s’envia correctament el senyal d’impressió d’un document, però en el moment en que la impressora inicia  la seva tasca, comença a imprimir fulls amb només una línia a cada full, amb caràcters sense cap mena de sentit.

HP Deskjet 5440 normalment utilitza els drivers hpijs 2.8.7-0ubuntu6, juntament amb hplip 2.8.7-0ubuntu6 i hplip-data 2.8.7-0ubuntu6. Per arreglar aquest problema, el primer pas consisteix en esborrar aquests tres drivers per mitjà del gestor de paquets Synaptic. A continuació, instal·larem una versió més moderna del driver, i també més efectiva. Hem de descarregar-nos el paquet hplip 2.8.12 de la següent pàgina web:

http://hplipopensource.com/hplip-web/gethplip.html

Download HPLIP

Un cop descarregat, se li ha de donar permisos d’execució al fitxer i executar-lo a la terminal. Per fer-ho, escriurem les següents comandes a la terminal:

chmod +x hplip-2.8.12.run
sh hplip-2.8.12.run

Així doncs, ja haurem iniciat el procés d’instal·lació del nou driver hplip-2.8.12. A partir d’aquí, seguirem les instruccions que ens va donant el programa d’instal·lació. Per qualsevol dubte en el procés d’instal·lació, es pot consultar el manual d’instal·lació (en el qual s’ajunten fotos de les opcions correctes de la terminal) a  aquesta pàgina web.

Un cop haguem instal·lat el driver, el programa ens preguntarà “Restart or re-plug in your printer” i haurem de triar l’opció “re-plug”. Llavors, haurem de desconectar i tornar a conectar la impressora HP Deskjet 5440 i seguirem els últims passos que ens anirà indicant el programa.

Després d’instal·lar el driver hplip-2.8.12 i acabar de configurar la impressora, podrem tornar a imprimir correctament, sense cap tipus de problema. Espero que aquest post us hagi servit d’ajuda!!!!

    • guillem on 27 de gener de 2009 at 21:20

    Reply

    Gràcies Roger per aquest aport tan interessant. El maquinari en GNU/Linux molt sovint és un problema i entrades així ajuden a que ho deixin de ser 😉

    • guillem on 17 de febrer de 2009 at 21:07

    Reply

    impressora va amb dues esses 🙂

    • guillem on 17 de febrer de 2009 at 21:51

    Reply

    atenció! per a tots els que us actualitzeu el nucli sigueu concients que haureu de reinstal·lar la impressora.

    jo ho acabo de fer ara mateix perquè se m’havia desconfigurat l’impressora misteriosament…

    • Roger on 18 de febrer de 2009 at 01:01

    Reply

    Ja he arreglat el problema ortogràfic. A més, gràcies per l’apunt sobre l’actualització del nucli i la reinstal·lació de la impressora. És molt interessant, i a més molt pràctic!

    • guillem on 17 de juny de 2009 at 18:58

    Reply

    Gràcies Roger per l’apunt.

    És el mateix procediment que per a l’impresora HP LaserJet P1005 que comento aquí

    http://alliberats.cat/instal%C2%B7lar-la-impressora-hp-laser-jet-p1005-al-debianubuntu/

    Salut i espero que estiguis fent molt el hippie per Menorca 😉

    • roger on 10 de gener de 2010 at 18:21

    Reply

    He instal·lat avui mateix la impressora en Ubuntu 9.10 i m’he trobat que el paquet “hplip 2.8.12” ja no funciona. Per instal·lar la impressora s’haurà de descarregar, des del mateix enllaç que surt a l’apunt:

    http://hplipopensource.com/hplip-web/gethplip.html

    el paquet “hplip-3.9.12”, donar-li permisos i executar-lo de la mateixa manera que apareix en l’apunt. És només una actualització del paquet hplip, però el mateix procediment d’instal·lació.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.