El teu blog de Linux en català

Docky, un altre dock, però "especial"

No sé quantes vegades hem parlar de docks per al nostre escriptori. S’han publicat un munt d’ells i jo, personalment, sempre acabe amb l’avant-window-navigator. No obstant aquesta vegada parlarem d’un altre dock que és una mica “especial”.

Per què és especial? Doncs perquè inicialment no és un dock, sinó el ja conegut GNOME-Do, una llançadera d’aplicaions a l’estil del QuickSilver de MacOSX. El que té d’especial és que a la nova versió podem triar una nova opció a les preferències que executa GNOME Do en mode dock.

docky

Aquest mode del GNOME Do s’anomena Docky, i és una barreja entre un dock normal i corrent i el GNOME Do. Bàsicament, s’afegeix una llançadera al dock que compleix les funcions del GNOME Do i a part es tenen les llançaderes normals d’aplicacions, un llistat d’aplicacions/finestres obertes i una paperera. A més, Docky admet l’ús de connectors externs (plugins).

750px-dockysearch 750px-dockysummoned

Per poder gaudir d’aquesta nova característica del Gnome Do cal instal·lar la darrera versió en desenvolupament. Qui tingueu Ubuntu esteu de sort perquè s’han preparat uns repositoris que porten la darrera versió. Només cal que els afegiu al vostre sources.list (o des de Sistema > Administració > Fonts de Programari i pestanya programari de tercers):

deb http://ppa.launchpad.net/do-testers/ubuntu intrepid main

Qui no tingueu Ubuntu, haureu d’instal·lar la versió en desenvolupament des de les fonts. Una vegada instal·lat (cerqueu el paquet gnome-do), per activar el Docky, heu d’executar el Gnome do, anar a les preferències i a la pestanya d’aparença heu de triar “Docky”. El Gnome do canviarà de mode de seguida i ja podreu treballar amb ell.

  • LinX on 13 de gener de 2009 at 12:55

  Reply

  Jo m’he posat els repositoris que indiques i tot i així no em surt la opció de “Docky”… 🙁

  • Ferran on 13 de gener de 2009 at 15:06

  Reply

  Sabia que no tardaria en sortir la notícia del nou dock aquí 😛

  Encara no l’he provat però té una pinta realment bona, si ara ja feia servir el gnome do, ara encara més!

  • Albert on 13 de gener de 2009 at 15:27

  Reply

  @LinX
  Has de instalar primer el gnnome.do:

  sudo aptitude install gnome-do

  Un cop el tinguis instal·lat, executa’l i ves a les preferències; allà escull Apariencia i tindràs el tema Docky per escollir.

  • Roger on 13 de gener de 2009 at 18:42

  Reply

  L’estic provant però no se si deixar-lo com a reemplaç del AWN o no… Sembla bastant ben acabat, pero encara no se si te algun defecte.

  Al gnome-do no m’hi havia acostumat mai. Pero el cert es que així es mes facil la transició.

  Algu el fa servir permanentment?

  • LinX on 13 de gener de 2009 at 20:58

  Reply

  @Albert:
  Ja el tinc instal·lat, el què passa és que potser tinc una versió més antiga, però m’estranya perquè he posat els repositoris que recomana en Pau… :S

  • LinX on 14 de gener de 2009 at 01:59

  Reply

  Ara ho he provat a fedora, compilant manualment la última versió de desenvolupament i em passa el mateix: a la pestanya d'”aparença” no puc canviar la opció del tema, em surt com a bloquejada… A veure si algú té alguna idea…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.