El teu blog de Linux en català

Tor, navegació anònima a través d'internet

Justament avui estava mirant una pel·lícula de megavideo.com, i m’ha sortit la ja clàssica restricció de que no es poden veure més de 72 minuts seguits i que m’havia d’esperar no se quan de temps. Talla el rotllo, i sobretot quan una pel·lícula normal sol durar 90 minuts, o sigui que la restricció et surt quan ja estàs al final de la peli. En fi, que se m’ha ocorregut navegar a travès d’un proxy per tenir una altra adreça ip i així poder seguir veient el vídeo tan tranquilament. Pels que se us ocorreixi de dir-me que reinici el router: tinc ip estàtica. Tele2 ho assigna així als seus clients.

En resum, que no m’ha quedat cap altra opció que usar un proxy, i amb això he caigut amb el que un dia un àmic em va dir sobre que existia un projecte anomenat tor que permetia navegar per internet amb l’anonimat que et concedeixen les adreces ips que no són teves.

Si us el voleu instal·lar, i cal dir que internet us anirà més lent degut a la xarxa d’ordinadors que hi ha per  mig, només cal que seguiu aquest breu tutorial.

1. Instal·lar el tor i privoxy

sudo apt-get install tor privoxy

2. Afegir a:

sudo gedit /etc/privoxy/config

Aquesta linia de codi (amb el punt final):

forward-socks4a / localhost:9050 .

3. Instal·lar aquesta extensió pel firefox per poder canviar d’usar proxy a no usar-ne amb un sol click sense haver de modificar els paràmetres de conexió cada cop manualment al firefox.

https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?application=firefox&id=125

4. Reinciar el firefox

Un cop reinstal·lada l’extensió, reiniciar el firefox i anar al menú

Eines-> Switch Proxy-> Manage Proxies-> Add -> Standard -> Next

I afergir la següent infromació pels dos camps HTTP i SSL:

Label: tor
Hostname: 127.0.0.1 Port: 8118
Hostname: 127.0.0.1 Port: 8118

5. Iniciar la navegació a través del proxy mitjançant un clic amb el botó secundari del ratolí a l’aresta inferior dreta del navegador firefox on hi apareix “Proxy: None” i sel·leccionar l’opció Tor.

6. Per saber la vostra ip actual amb la qual hi esteu navegant, aneu a la següent pàgina web:

http://whatismyip.com/

7. Per canviar la vostra ip: (Aquest truc és mol útil en el cas d’estar a una pàgina web on et fiquins restriccions d’ús basades en la teva direcció ip com ara megavideo.com)

sudo /etc/init.d/tor restart

8. Per veure més informació sobre la ip en la qual hi esteu navegant:

http://proxy.org/tor.shtml

Font: primera

1 comment

  • angels on 22 de juny de 2009 at 10:01

  Reply

  No és per portar la contraria, però no m’acaba de convèncer massa això del proxy.
  Si que de totes les solucions que havia provat és la única que realment em deixa saltar-me les restriccions, però va bastant més lent del que m’esperava.
  Ara faig servir una extensió del firefox, Illimitux : http://illimitux.net/addon/
  Nomès la cal instal·lar, i quan anem a obrir un video des del megavideo, a baix ens surt un missatge. Li donem a “remove limitation”, i ja està. S’han acabat les restriccions sense que influeixi en la velocitat de la conexió.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.