El teu blog de Linux en català

Recull de finals de novembre

Les setmanes passen molt de pressa i ja estem novament a dissabte. Com sempre, sóc molt despistat i durant la setmana no he pogut publicar totes aquelles coses que haguera volgut. Ací les teniu:

 • Sabíeu que a la campanya d’Obama per a les presidencials va fer servir programari lliure (Ubuntu, Apache, PostGIS…)?
 • En Quim comenta al seu bloc que finalment el format OOXML de Microsoft és un estàndard internacional per als documents. Novament queda provat que no sempre és el millor el que guanya.
 • La setmana passada vam parlar de GnoMenu, doncs avui parlem també de l’AdvancedGnomeMenu, un altre menú alternatiu del gnome ideat per a pantalles xicotetes com les dels ultraportàtils.
 • Les còpies del gimp són moltes, una d’elles és Nathive, un nou editor d’imatges programat des de cero amb C i biblioteques GTK+ que tracta de facilitar la corva d’aprenentatge per a tothom.
 • Coneixeu Handbrake?, és un programa multiplataforma que permet la conversió de DVDs a MP4 de forma molt senzilla.
 • Una gran notícia, s’acaba de publicar la primera candidata a versió final d’Amarok 2.0 (la veritat és que van a un ritme prou lent). És d’esperar que la versió final es publique juntament amb KDE 4.2.
 • S’ha publicat la primera RC d’OpenSUSE 11.1, que ja es pot descarregar. A més, s’ha canviat la seua llicència: a partir d’ara l’usuari ja no tindrà que acceptar cap llicència, simplement s’informarà dels seus drets com ja ho fa qualsevol llicència FOSS. A més, les imatges d’OpenSUSE només contindran programari lliure.
 • Per acabar, més bones notícies: amb la versió 3 de Cinelerra, un grup de programadors s’ha decidit a millorar la interfície gràfica del programa creant un fork anomenat Lumiera. A veure si així per fi podrem tindre un editor de vídeo amb una interfície acceptable (mireu les captures a Cesarius Revolutions)

2 comments

  • LitusMayol on 29 de novembre de 2008 at 12:52

  Reply

  Visquin els Reculls!

  Esperem que l’Amarok no es demori molt més…!

  Heu vist el concurs de logos del Lumiera (demà és l’ultim dia!)

  • lesergi on 29 de novembre de 2008 at 13:35

  Reply

  LitusMayol sempre el primer en postejar! 😛

  Segons he llegit s’espera que la versió final d’Amarok isca juntament amb la versió final 4.2 de KDE, crec que a finals de gener. Jo ja m’he instal·lat la versió RC i va perfecte! S’ho han currat! M’encanta! Sols he de dir que no sé com carai es filtra la llista de reproducció :S

Deixa un comentari

Your email address will not be published.