El teu blog de Linux en català

KDE 4.2 beta

Recentment s’ha publicat la versió beta de KDE 4.2. Aquesta ja és una versió prou en forma si la comparem amb les primeres versions de KDE4. Conforme passa el temps i es presenten noves versions, KDE4 va agafant la forma que tots desitjàvem per a la primera versió que es va presentar.

KDE 4.2 soluciona un bon grapat d’errors que es presentaven encara a la versió 4.1. A més, poc a poc es van afegint noves (i útils?) característiques. Per exemple, KDE 4.2 ja inclourà compatibilitat amb els Google Gadgets. Per altra part, s’ha millorat en gran mesura els efectes de l’escriptori que ara vindran activats per defecte en cas que la targeta gràfica tinga els corresponents controladors lliures inclosos al nucli.

Però no només això, el rendiment del konqueror s’ha vist incrementat (mitjançant el seu motor KHTML), s’ha creat un nou sistema de control d’impressió i s’han afegit noves característiques que permeten modificar els temes molt fàcilment, així com facilitar el treball als desenvolupadors.

La llista de canvis es pot visitar a la pàgina oficial de KDE on també trobareu unes quantes captures i enllaços de descàrrega (generalment la versió livecd que està basada en OpenSUSE).

  • Arnau on 28 de novembre de 2008 at 21:14

  Reply

  Sabeu si és possible instalar-lo a Ubuntu 8.04…?

  • lesergi on 28 de novembre de 2008 at 23:04

  Reply

  Per a Intrepid crec que faran servir els repositoris PPA Kubuntu Experimental https://launchpad.net/~kubuntu-experimental/+archive . Crec que també ho faran per a Hardy, per ara no han publicat cap paquet del 4.2.

  • lesergi on 29 de novembre de 2008 at 17:05

  Reply

  Finalment el Projecte Neon ha publicat els paquets!

  Afegiu als vostres repositoris:

  deb http://ppa.launchpad.net/project-neon/ubuntu intrepid main

  ó

  deb http://ppa.launchpad.net/project-neon/ubuntu hardy main

  I després un:

  sudo apt-get update && sudo apt-get install kde-nightly

  S’instal·larà una còpia del KDE sense reemplaçar l’actual, creant una configuració a banda (~/.kde-nightly)

  Au!

  • lesergi on 30 de novembre de 2008 at 12:13

  Reply

  Quin desperdici! L’he instal·lat i peta per tots els costats… Esperarem…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.