El teu blog de Linux en català

Adobe Flash Player 64bits per a GNU/Linux

Finalment, el dia ha arribat. Així comença l’article a Slashdot on es parla del fet que Adobe ha publicat “per fi” una pre-alfa del reproductor Flash per a processadors i sistemes de 64 bits.

El fet que aquesta notícia siga especial per al sistemes GNU/Linux és, però, el fet que només s’ha publicat aquesta pre-versió per a nuclis Linux, i no per a Windows o Mac. Per descomptat la cosa bona no és que “no s’haja publicat per a Windows o Mac”, sinó pel fet que s’haja publicat abans una versió per a Linux abans que una per als altres SO.

Des de la pàgina web d’Adobe ja es pot descarregar aquesta versió pre-alfa. L’equip de desenvolupament d’Adobe Flash ha explicat que han triat Linux com a primera plataforma perquè la comunitat GNU/Linux ha estat la més activa a l’hora d’enviar peticions per a la versió de 64bits.

Fins ara, es podia fer servir el Flash als sistemes de 64bits fent servir el connector wrapper. Aquest mateix connector, però, no permet aprofitar totes les possibilitats del Flash. Les versionsn per a Mac i Windows es publicaran en poc temps, i la versió final es publicarà de forma simultànea.

2 comments

  • Aljullu on 18 de novembre de 2008 at 12:56

  Reply

  «Per descomptat la cosa bona no és que “no s’haja publicat per a Windows o Mac”, sinó pel fet que s’haja publicat abans una versió per a Linux abans que una per als altres SO.»
  No ens enganyem, també és bo que els de Windows i Mac “pringuin” alguna vegada, que sempre els usuaris de GNU/Linux som els més perjudicats.

  • Marc B. on 18 de novembre de 2008 at 23:23

  Reply

  És a dir, que per a un ús genèric de Linux (Internet i tal) és millor una verió 32 bits a 64 bits, encara que tinguis un processador de 64 bits (cas AMD).

Deixa un comentari

Your email address will not be published.