El teu blog de Linux en català

Ubuntu Customization Kit, ja disponible

Ubuntu Customization Kit és un programa que permet crear un livecd d’Ubuntu però personalitzant-lo de la manera que nosaltres vulguem.

UCK permet crear un livecd d’Ubuntu o de qualsevol dels derivats, podent afegir o eliminar paquets, com ara paquets de llengües, aplicacions, etc. per tal d’obtindre finalment un cd d’Ubuntu que cobrisca les nostres necessitats.

L’he estat provant i als primers passos permet triar els paquets de llengua a descarregar i l’idioma per defecte de l’inici del sistema live. Al següent pas demana quin escriptori volem instal·lar (kde, gnome o d’altres). Cal comentar que és necessari disposar d’una imatge iso d’Ubuntu (com a base) per tal que el programa puga traballar.

La personalització dels paquets es realitza mitjançant Synaptic, no arriba a ser del tot intuïtiu (entre d’altres coses, perquè està en anglès) i perquè hi ha certs punts que no queden del tot clar (com, per exemple, la finalitat de l’ús de la terminal).

En fi, però, és una bona eina per a aquells qui els agrade investigar i crear el seu propi sabor d’Ubuntu o bé per a aquells que vulguen simplement crear una Ubuntu amb tots els paquets en català inclosos. Per descomptat, existeixen altres alternatives per fer el mateix amb altres distros (i també la remastersys que recomana en karles).

http://uck.sourceforge.net/imgs/ucklogo.png

  • karles on 3 de novembre de 2008 at 17:01

  Reply

  Interessant però trobe molt més senzill remastersys que també pots utilitzar a Ubuntu i és més fàcil d’utilitzar.

  • Pau on 3 de novembre de 2008 at 17:43

  Reply

  Gràcies! L’he afegida, i a més he trobat un tuto en català!!

  • karles on 3 de novembre de 2008 at 19:53

  Reply

  Sols una afegit a aquest tutorial català :
  1) una vegada ha començat remastersys a fer la copia no ho pares per res del món o et deixarà inutilitzat el sistema.
  2) si se’n va el corrent (i no tens SAI) fixat que tens una línia de la consola que et diu com recuperar el sistema.
  http://www.binefa.cat/tutorials/remastersys/rms06.png
  on diu run
  mksquashfs …9504
  Aquesta línia no canvia però si el número amb que acaba la línia (el 9504).
  Si et llegeixes algun tutorial anglàs et dirà això que et dic de forma més extensa.

  • Carles on 16 de juny de 2011 at 15:02

  Reply

  Hola,
  He treballat amb les dues eines, i aconsello utilitzar UCK, que respecta més l’estructura inicial d’un livecd/dvd/… d’Ubuntu. Però, si realment es vol fer un bon remaster d’Ubuntu s’ha de seguir aquest tutorial: https://help.ubuntu.com/community/LiveCDCustomization

  No es difícil fer un remaster, però s’ha d’intentar mantenir la compatibilitat amb Ubuntu, i no retocar fitxers “complicats” com el lsbrelease (crec que es diu així) a etc.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.