El teu blog de Linux en català

Ubuntu s'està ralentitzant amb cada nova versió?

A Phoronix han fet un article on comparen l’eficiència de les diferents versions d’Ubuntu: des de la 7.04 fins a la 8.10 (passant per la 7.10 i 8.04) i sembla que els resultats mostren, tot i les diferents millores de cada nou nucli que s’ha fet servir, que cada nova versió d’Ubuntu s’ha fet una mica més lenta que l’anterior.

Segons les proves, en aspectes tan fonamentals com la codificació de vídeo o àudio, el rendiment als videojocs o la lectura de RAM, la versió 7.10 supera a les següents en gran mesura. Per exemple:

Ací us hem mostrat algunes de les proves on clarament la versió 7.04 ix guanyadora. Hi ha d’altres proves on el resultat és igualat o a on es millora a cada nova versió. De totes maneres, la tònica general és la contrària a la que s’hauria de suposar: les versions antigues tenen un rendiment millor respecte a les més noves.

Com hem comentat més a dalt, probablement el mateix escenari es reproduiria amb altres distribucions, ja que el problema principal d’aquesta manca de rendiment no és només d’Ubuntu en sí mateixa, sinó de les noves versions del nucli que realment no sempre han aconseguit millorar l’eficiència (tot i que sí la compatibilitat amb gairebé tot el maquinari conegut).

És moment per repensar quina serà l’evolució del nucli a partir d’ara? Se centraran més en augmentar el rendiment i l’eficiència en lloc d’altres aspectes clau?. Ja veurem.

  • Pau on 29 d'octubre de 2008 at 13:52

  Reply

  M’acabe d’adonar que el primer gràfic té el titol erroni.

  • Pau on 29 d'octubre de 2008 at 15:05

  Reply

  Arreglat…

  • Aljullu on 29 d'octubre de 2008 at 15:55

  Reply

  No crec que sigui molt preocupant, si en dos anys el rendiment ha baixat una mica no passa res, perquè la capacitat dels ordinadors ha augmentat molt més.

  Ara bé, també cal dir que seria bo que com el Firefox, s’anés millorant el rendiment, en comptes d’anar cap a pitjor.

  • CarlesMayol on 29 d'octubre de 2008 at 17:00

  Reply

  No crec que ens haguem d’espantar. Però pot ser si s’hauria de doanr un toc d’atenció, no?

  Quines ganes de demà!

  • kirtash on 29 d'octubre de 2008 at 17:44

  Reply

  Doncs la meva experiència és que ha millorat des de l’anterior versió, em va molt millor que abans!
  I la veritat és que espero sentir el mateix efecte amb la nova versió!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.