El teu blog de Linux en català

Selecció de seqüències per a amaroK

L’amaroK és un reproductor de música sorprenent. Ja falta menys per què arribi la versió 2.0 final, de moment és una beta. Segur que bé plena de novetats. En l’entretant, potser alguna de les seqüències que hi ha a continuació poden servir a algun dels seus usuaris, bé per incrementar les característiques del seu reproductor, bé per suplir alguna deficiència que li hagi trobat.

amaroK

Les seqüències són petits blocs de codi que es poden introduir a l’amaroK a través del «Gestor de seqüències» que hi ha al menú «Eines» i que permeten modificar-ne el seu comportament en algun aspecte.

  1. alarm ens ajuda a despertar-nos amb la cançó que més ens agradi.
  2. amsn-now-listen, AmarokGaim i amaroKopeteBR: el primer permet als usuaris de l’aMSN modificar el seu missatge personal (de vegades també se l’anomena el subnick) de manera que mostri la cançó que s’està escoltant a l’amaroK en temps real. El segon fa el mateix però connectant amb el client Gaim (ara pidgin). El tercer connecta amb el client Kopete.
  3. TagCloud: genera un núvol d’etiquetes a partir de les estadístiques de cançons escoltades tot destacant els noms dels autors preferits d’un usuari.
  4. amarokNowPlaying genera una imatge en format png amb la portada del disc, el títol i l’autor de la cançó que s’està escoltant i és capaç d’enviar-la a través d’FTP a un servidor web, de manera que es pot mostrar aquesta informació en temps real en una web personal.
  5. Bookmark desa automàticament en quin moment d’una peça i d’una llista de reproducció l’usuari tanca l’amaroK i reemprèn la reproducció des d’aquest punt exacte en tornar a iniciar el programa.
  6. importOpmlAsPodcast permet importar una llista de subscripcions opml i que els seus continguts es configurin automàticament dins la pestanya destinada a podcasts en l’amaroK.
  7. RecordRadio i StreamRecorder permeten gravar fluxos en un fitxer d’àudio i desar-lo després en la col·lecció de l’amaroK.
  8. collection2html genera un fitxer html amb la llista de cançons d’una col·lecció de l’amaroK, ordenades per autor.
  9. PlayCDG ajuda a convertir l’amaroK en un sistema de karaoke.
  10. httpremote_amarok, Greyhound i altres permeten controlar remotament l’amaroK a través de l’iPhone, una PDA, o un Tablet PC, normalment mitjançant un servidor web com a intermediari.

3 comments

    • Aljullu on 20 d'octubre de 2008 at 15:42

    Reply

    Doncs està molt bé, jo m’he passat al Songbird (i he deixat el Banshee) precisament per les extensions.

    • desde tarragona on 20 d'octubre de 2008 at 16:15

    Reply

    bones, aquests codis d’extensions són per l’amarok 2.0 o es poden usar en la versió actual?

    des d’ubuntu, quan estigui llesta la versio 2.0 ens apareixerà a les actualitzacions? o al ser un programa nou l’hauré de buscar al sinaptics? (sóc bastant novell i en aquests afers sempre em lio)

    gràciesss

    • álvaro on 26 d'octubre de 2008 at 13:35

    Reply

    Hola desde tarragona,

    Perdona que hagi trigat tant a respondre, se m’havia passat aquest comentari. En relació amb això que comentes, el millor és accedir, una per una, a les pàgines de les diferents seqüències, on s’informa del rang de versions d’amarok amb què són compatibles, en cada cas.

    Quant a les actualitzacions, malauradament, com que no faig servir ubuntu, no sé amb exactitud com funciona…

    Salutacions!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.