El teu blog de Linux en català

Livestation, una alternativa per a Zatoo

Des de principis de l’estiu, Zatoo va començar a demanar als seus usuaris un pagament simbòlic d’1€ al mes, alegant que l’emisió legal de canals de televisió per Internet requereix un manteniment que, per ara, no poden pagar amb la publicitat.

Per fer més atractiu el programa, ara ofereixen emissions en gran qualitat. Tot i així, s’ha de continuar pagant i amb els temps que corren, sembla que caldrà deixar de banda Zatoo i trobar alternatives per veure la televisió al nostre ordinador.

En aquest punt entra Livestation. No és programari lliure (a l’igual que Zatoo). És, segons la llicència d’ús informa, una beta pública que en el fons és una “trial”. Però ara mateix funciona, i prou bé. No és realment una alternativa igual a Zatoo, ja que Livestation permet veure molts més canals que no pas Zatoo. Ara bé, sembla que hi ha molts canals com TV3 que no es poden veure (funciona pels canals que permeten flux per xarxa).

La instal·lació és molt senzilla:

1. Descarregueu l’executable per a GNU/Linux

2. Obriu una terminal, i com a root (o fent servir sudo), l’executeu amb sh. Haureu d’acceptar la llicència (podeu passar-la prement la tecla “q”) i després prement intro fins que acabe (no cal canviar res):
sudo sh Livestation-2.1.1.run

3. Una vegada instal·lat, ja podeu executar-lo des de la terminal (també podeu afegir una entrada al menú d’aplicacions des de Sistema > Preferències > Menú principal). El programa demanarà que us doneu d’alta (només cal ficar el compte de correu i la contrasenya, no cal activar res):
livestation

Desinstal·lació

Desinstal·lar-lo és fàcil, ja que és un executable que es descomprimeix al sistema. Heu d’obrir una terminal i escriure:
sudo rm -R /usr/local/Livestation/
sudo rm -f /usr/bin/livestation

El programa és senzill i intuïtiu de fer servir. Tot i així, caldria comprovar alternatives lliures, ja que les llicències són prou restrictives. Una possibilitat és reproduir-los amb VLC, el que passa és que cal trobar les adreces per a l’streaming.

  • álvaro on 10 d'octubre de 2008 at 20:30

  Reply

  Ep Pau!

  Sóc a la uni i no et puc avisar de cap altra forma, així que ho faig a través d’aquest formulari de comentaris: l’enllaç que hi ha a “Descarregueu l’executable per a GNU/Linux” mo funciona, apunta cap a una imatge (imagino que deus haver fet clic, sense voler, sobre “Copia la ubicació de la imatge” en lloc de “copia l’enllaç”, a mi també m’ha passat mil cops)

  • Pau on 10 d'octubre de 2008 at 22:13

  Reply

  jajaja, doncs sí, eixe ha estat el problema. Ja està arreglat!

  • Marc B. on 18 d'octubre de 2008 at 00:12

  Reply

  Com es desinstal·la el programa?

  Una de les coses que menys entenc és la dels usuaris de Linux que critiquen al Windows, i després quan a Linux diversos programes no donen instruccions de desinstal·lació no critiquen res…

  Jo a Windows no poso un programa que no tingui desinstal·lador, i ara a Linux m’acabo d’empassar aquest LiveStation.

  • Pau on 18 d'octubre de 2008 at 09:35

  Reply

  Hola Marc

  Exactament, t’has empassat (o t’he colat) un programa que no té desinstal·lador. De totes maneres desinstal·lar-lo és fàcil. Has d’obrir una terminal i escriure:
  sudo rm -R /usr/local/Livestation/
  sudo rm -f /usr/bin/livestation

  I ja està. No hi ha més fitxers al sistema. Això són executables que simplement es “descomprimeixen” a un directori del sistema (/usr/local, l’equivalent a “Arxius i Programes” del Windows) i després creen un executable a /usr/bin. Però no toquen res del registre del sistema i per tant esborrar-los és senzill.

  Això no s’ha de fer amb paquets deb instal·lats, ja que eixos sí que estan registrats al synaptic/apt, per la qual cosa esborrar-los d’aquesta manera podria suposar crear un conflicte a la base de dades.

  Salut!

  • Pau on 18 d'octubre de 2008 at 09:39

  Reply

  Per cert, he actualitzat l’article posat com es desinstal·la.

  • Marc B. on 18 d'octubre de 2008 at 23:59

  Reply

  Home, és bastant cutre haver de suprimir carpetes i fitxers manualment (sigui Windows o Linux).

  En tot cas, no he vist instruccions de desinstal·lació al web del programa, que és del que em queixo.

  • Pau on 19 d'octubre de 2008 at 08:41

  Reply

  Sí, sí, si és que tens raó… Normalment aquest tipus de programes tenen l’opció “uninstall”, encara que siga per la línia d’ordres. La vaig estar buscant però no vaig trobar res…

  • Marc B. on 20 d'octubre de 2008 at 18:52

  Reply

  La resposta de Livestation:

  You can remove Livestation by removing the /usr/local/Livestation directory and then delete the files /usr/bin/livestation and /usr/bin/Livestation

  • Pau on 20 d'octubre de 2008 at 23:45

  Reply

  Aleshores no calia que els preguntares… jajajaja. No crec que els coste tant fer un unisnstall. En fi…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.