El teu blog de Linux en català

phpFotolog 0.2

Com hauran pogut comprovar els lectors habituals de SomGNU, quan parlem de programari, no ens fixem només en aplicacions d’escriptori, sinó també en aplicacions web, sempre que siguin lliures.

En aquesta ocasió posarem la nostra atenció sobre una alternativa lliure al conegut sistema de publicació de fotografies anomenat Fotolog, tot aprofitant que recentment se n’ha publicat la versió 0.2. Es tracta de phpFotolog, un programari que genera una pàgina amb la mateixa estructura que té el sistema que pretén clonar i, a més, permet a l’usuari afegir amics de fotolog.net i photoblog.be, de manera que cada cop que ells pengin una fotografia nova, s’actualitzarà la columna que recull les novetats dels amics (columna de Friends/Favorites).

phpFotolog

Alguns avantatges que suposa instal·lar en un servidor propi phpFotolog, en lloc d’obrir un compte dins fotolog.com, són:

 • Les dades estan sota el nostre control: un cop penjada una fotografia a Fotolog.com, en donar l’ordre per eliminar-la, desapareix l’entrada amb què està relacionada, però la fotografia roman als servidors de fotolog.com.
 • No hi ha una invasió de publicitat.
 • El més important, és programari lliure: el codi font està a la nostra disposició. Podem fer les modificacions que creiem convenients (no caldrà que triem entre una llista limitada a uns quants colors llampants, per exemple).
  • guillem on 8 d'octubre de 2008 at 10:56

  Reply

  salut!
  molt interessant aquesta noticia. el que jo no se és si amb aquest fotolog la gent que et te al fotolog.net et pot agregar, ho sabeu?

  gràcies!

 1. Reply

  No actualitzo gaire la pàgina darrerament per manca de temps, però potser a algú li interessi el meu projecte.

  http://www.webmediaexplorer.com

  • Aljullu on 8 d'octubre de 2008 at 21:28

  Reply

  guillem jo tinc la mateixa pregunta que tu, perquè pinta força bé, això.

  • Krosk on 26 d'octubre de 2008 at 13:11

  Reply

  Hola, sóc Krosk, un dels tres membres de ERS Systems. Som els autors d’aquesta revisió del phpFotolog. hi ha un petit error, i es que les fotografies no estan a Fotolog.com, sinó en el teu propi servidor web, i quan borres la entrada romanen en el teu servidor.

  Guillem, la gent de fotolog.com no et pot agregar.

  • álvaro on 26 d'octubre de 2008 at 13:31

  Reply

  Hola Krosk, sóc l’autor del text. No és un error, en tot cas, no he sabut expressar-me convenientment. El que volia dir és que, quan penges una foto a Fotolog.com i, temps més tard, decideixes esborrar-la, no s’esborra completament, sinó que roman als servidors de fotolog.com; en canvi, amb phpFotolog, l’usuari sí que té control de debò sobre les seves dades, perquè en qualsevol cas pot accedir per FTP al seu espai i esborrar la fotografia, si ho considera escaient.

  Salutacions!

  • krosk on 26 d'octubre de 2008 at 14:33

  Reply

  Val, ja ho entenc. Gràcies.
  La pròxima versió inclourà traducció al català.

  • krosk on 27 d'octubre de 2008 at 10:10

  Reply

  Cal afegir que també es poden agregar amics de flogup 😉

  Salutacions!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.