El teu blog de Linux en català

Ubuntu Eee 8.04.1

Ubuntu Eee no és només una versió d’Ubuntu per a l’Asus EeePC, sinó que afegeix tot un seguit de programari que substitueix totes aquelles aplicacions lliures que encara no s’han consolidat (per exemple, inclou Skype en lloc de Ekiga, així que si voleu ser espiats, no dubteu en instal·lar-la).

La qüestió és que aquesta distribució preparada per a l’ordenador d’Asus facilita la instal·lació amb un manual sobre com s’ha de fer pas a pas (el problema s’ha trobat bàsicament al fet que l’EeePC no té unitat CD/DVD).

A més, des de la mateixa pàgina s’ofereix un script d’instal·lació que resol els típics problemes que tindria una instal·lació neta d’ubuntu (càrrega de mòduls que no funcionen bé, es corregeixen els problemes del disc, etc.). El millor que pot fer algú que vol instal·lar aquesta distribució, és passar pel wiki i per la pàgina de descàrregues.

Jo he tractat d’instal·lar aquesta versió al meu ordinador de sobretaula, a veure si funcionava, però no he tingut sort. No sé si el problema és que s’ha modificat el nucli per treballar només amb el maquinari de l’Asus EeePC.

No queda clar si aquesta distribució es troba autoritzada per Canonical. Si no ho està, és molt possible que li passe el mateix que a d’altres distribucions que van fer servir la marca “Ubuntu” al seu nom o un logo paregut.

  • xepe71 on 30 d'octubre de 2008 at 22:47

  Reply

  jo tinc instal·lat l’xubuntu, basat en ubuntu, però més light. El disseny és xulo, però triga 1min en posar-se en marxa. Ara provaré l’ubuntu eee, a veure què tal.

  • Pau on 30 d'octubre de 2008 at 23:31

  Reply

  Si et va bé, explica’ns la teua experiència i podem fer un article per a SomGNU!! (si vols, és clar).

  • Ferri64 on 18 de desembre de 2008 at 17:59

  Reply

  He instal·lat l’UbuntuEee en un Eee PC 900 i em va força bé. No és un prodigi de velocitat però trobo el disseny de l’escriptori molt adequat a la pantalla de l’Eee i m’ha reconegut tots els dispositius sense haver de configurar res d’especial ni buscar controladors.
  Com ja apuntes que podia passar, han tingut problemes amb Canonical i han canviat el nom a “Easy Peasy”: http://twitter.com/ubuntueee/status/1050228960
  En principi està previst que alliberin una versió basada en Ubuntu 8.10 el gener.

  • Pau on 18 de desembre de 2008 at 18:31

  Reply

  Gràcies per l’apunt!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.