El teu blog de Linux en català

Blu-ray de 1 TB

Hitachi ha dit que tindrà llests per al 2009 discos Blue-ray de fins a 100GB amb alta-definició i que podran reproduir-se en els reproductors de Blue-ray actuals.
Aquests nous discs treballaran en una tecnologia de 8 capes que possiblement després emmagatzemarien fins a 200GB. Pel que sembla que l’única cosa que s’està fent entre els CD´s, els DVD´s i els discs de més capacitat com els Blue-ray, solament és una tecnologia d’emmagatzemar la informació en més i més capes, el que possiblement ens fa pensar que d’aquí d’uns 5 anys, es podrien tenir discs de fins a 1TB simplement afegint més capes.
Hitachi no ha donat una data exacta més que la de l’any per a aquests discs que usaran una tecnologia de 4 capes per a emmagatzematge en la qual no es perdi la gran qualitat del que representa Blue-ray, doncs diuen que el problema no és l’emmagatzematge si no mantenir la qualitat. UHDV Super Hi-Vision, també conegut com Ultra Alta Definició, Video, UHDV, Ultra Televisió d’Alta Definició, UHDTV i UHD és un experimental format de vídeo digital, actualment proposat per la NHK de Japó, la BBC i la RAI. El nou format amb una resolució de 7680 × 4320 píxels és quatre vegades més d’ample i quatre vegades més alt (per a un total de 16 vegades el píxel de resolució) com la TV d’Alta Definició actuals, que té una resolució màxima de 1920 × 1080 píxels.
Segons el Yomiuri Shimbun, el Ministeri japonès d’Assumptes Interns i Comunicacions s’inicià una associació públic-privada per a desenvolupar la tecnologia per al UHDV amb l’esperança d’establir una norma internacional per a la Super Hi-Vision en addició a la radiodifusió amb ell a partir del 2015.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.