El teu blog de Linux en català

Amarok 2.0 beta

Després de molt de temps de temps de desenvolupament, Amarok 2 per fi ha arribat a la versió beta amb nom en codi Nerrivik i que ha estat publicada després de l’Akademy a Bèlgica.

Sembla que porta una gran quantitat de canvis des de la publicació de la segona alfa, entre els quals destaquen la interfície d’scripts, l’anomenat Amarok File Tracking (AFT) que permet desar totes les dades relacionades amb el comptatge de reproduccions, puntuacions i altra informació relacionada amb les cançons; també s’ha canviat una mica el aspecte gràfic i, per descomptat, s’han corregit un bon grapat d’errors.

Per altra part, els programadors ja comencen a donar dates i comenten que la versió final d’Amarok 2.0 es publicarà durant els mesos següents. Probablement abans de la publicació de KDE 4.2. L’única versió que ara es pot descarregar és la versió en tar.gz i, per tant, caldrà esperar a que els repositoris de desenvolupament d’Ubuntu i OpenSUSE s’actualitzen, és possible que no triguen molt més d’un parell de dies.

 • Per instal·lar la darrera versió a ubuntu cal afegir el següent repositori:

deb http://ppa.launchpad.net/project-neon/ubuntu hardy main

I després actualitzar i instal·lar:
sudo apt-get update
sudo apt-get install amarok-nightly

 • Per instal·lar-ho a OpenSUSE 11 només cal fer clic ací.
  • Aljullu on 24 d'agost de 2008 at 13:21

  Reply

  Quan vg començar amb GNU/Linux tothom deia que era tant magnífic aquest reproductor, però actualment, per a Gnome no és el millor.

  • Rafel on 24 d'agost de 2008 at 17:24

  Reply

  Jo, encara q tinga errors, preferixc l’Exaile de llarg.
  Em permet gastar els botons del teclat, q per a mi, són indispensables quan estàs fent coses i no has d’agafar el ratolí.

  • LitusMayol on 25 d'agost de 2008 at 09:24

  Reply

  L’Amarok (per mi) és sens dubte el millor reproductor i de lluny (utilitzo GNOME). És massa dinàmic i massa potent.

  “Em permet gastar els botons del teclat”?? Rafel, l’Amarok també pots configurar dreceres. Jo hi tinc
  Win+Space= Reprodueix/Pausa
  Win+fletxa dreta= següent
  Win+fletxa esquerra= anterior
  Win+fletxa amunt= apuja el volum
  Win+fletxa abaix= abaixa el volum

  I un munt més!

  L’Exaile és un intent d’Amarok però sense arribar al nivell (això és una opinió i sense ànims d’ofendre ningú! 😉 ). Jo ja espero amb ànsies el nou! Si, si!

  • Rafel on 25 d'agost de 2008 at 16:11

  Reply

  Home, preferixc gastar els botons del teclat amb els simbolets de Play, stop, següent… q no començar a pitjar botons com tu dius,hehehe.
  Mai he sigut un gran amic de configurar-me els atalls de teclat.
  No dubte q l’AMAROK siga millor, q ho és, i amb l’Exaile m’he trobat q li costa reproduir alguns fitxers si abans no ha reanalitzat cercant els fitxers de música. De fet jo tb l’he gastat, però mira…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.