El teu blog de Linux en català

Apunts de cap de setmana

Durant aquesta setmana, s’han publicat algunes notícies de les quals no us hem parlat, bàsicament perquè són més “apunts” que no pas notícies per fer un article complet. Ara bé, si les arrepleguem totes, alguna cosa es pot dir.

 • S’ha publicat la tercera candidata a versió final de Songbird 0.7 que ja és possible descarregar. Ja us vam parlar de la segona RC, la tercera simplement resol alguns errors, però no afegeix noves característiques. Al fòrum hem estat parlant de Songbird i les impressions han estat molt bones (exceptuant alguns talibans de l’amarok, jejeje).
 • Per altra part, també parlant de versions RC, s’ha alliberat l’RC de Flash Player 10, que també és possible descarregar.
 • També “vam descobrir” que OpenSUSE ha obert una pàgina per a aquelles persones que vulguen demanar cd/dvds d’OpenSUSE (a l’estil del shipit d’Ubuntu). El “problema” és que només ho fan per a aquelles persones que tinguen una motivació clara: escoles, xerrades, festes d’instal·lació, etc. L’èxit ha estat molt gran i la pàgina està una mica bloquejada.
 • Sobre distribucions, ahir es va publicar al quarta versió alfa d’Ubuntu Intrepid Ibex. Cal remarcar que el tema fosc de la tercera alfa s’ha eliminat per complet (probablement degut a que a tot el món va agradar i van decidir que tant d’èxit no seria bo). Parlant d’això, també s’ha publicat la primera beta d’OpenGEU, una distribució que és Ubuntu però amb l’escriptori Enlightenment, potser us interessarà.
 • Per últim, parlar de Wikia Evolution, una extensió del Firefox que permet “ajudar” al desenvolupament del cercador lliure basat en la Wikipedia, Wikia. El que fa aquesta extensió és bàsicament donar la possibilitat d’anar afegint resultats al wikia segons les paraules de cerca d’una forma senzilla i intuïtiva.

Aquests han estat alguns dels apunts més interessants de la setmana. Cal esmentar que en els propers dies, distribucions com OpenSUSE i Fedora presentaran noves versions alfa amb la inclusió del nucli 2.6.27 que, com ja vam comentar, inclourà suport complet per a targetes sense fils i webcams.

L’últim apunt és sobre ATI i els controladors lliures R500. Sembla que les targetes gràfiques de la sèrie x1xxx ja tenen acceleració 3D, almenys amb Fedora, que és la distro que estic fent servir en aquest moment.

2 comments

  • Pau on 16 d'agost de 2008 at 09:43

  Reply

  Veieu els apòstrofs??. Ahir vam actualitzar a wordpress 2.6.1…

  • Pau on 16 d'agost de 2008 at 10:43

  Reply

  Ara ho veig bé…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.