El teu blog de Linux en català

Sobre el nou aspecte d'Ubuntu

Molt s’està parlant les darreres setmanes sobre si hi haurà o no canvis importants al disseny d’Ubuntu 8.10 (amb nom en codi Intrepid Ibex).

Han aparegut infinitat dels anomenats Mockups que no són més que propostes (fetes amb qualsevol editor d’imatges a partir de captures i muntatges) i s’han publicitat fins a la sacietat.

Amb KDE4 vam poder aprendre la realitat d’aquestes pseudocaptures: que el que fan és crear generalment una il·lusió més ben falsa del que es pot aconseguir. És clar que hi ha muntatges més realistes que d’altres i que alguns són més fàcil d’implementar que d’altres, però amb el temps s’ha pogut comprovar que el 90% són captures massa fantasioses.

Tornant al tema d’Ubuntu 8.10, sembla que els usuaris volen, d’una vegada per totes, fer els canvis que calguen per millorar l’aspecte de l’escriptori d’Intrepid Ibex. Entre les típiques propostes, ha eixit una proposta interessant i més o menys realista del qual es poden descarregar els temes de l’emerald i del GTK:

Continua el tema marró que a molts ens desagrada. Però cal acceptar que la combinació amb el groc/carn degradat sembla prou bona. (disculpeu que no siga fi descrivint els colors). Tot i així, un punt important a canviar a GNOME, serien les transicions d’entrada i eixida de l’escriptori. No són fluïdes i els elements apareixen de forma desordenada i a trompicons.

Qui hageu provat KDE 4.1 sabreu que amb Compiz existeix un connector que permet l’entrada i eixida fluïda. Això dóna sensació d’estabilitat a l’escriptori. Un altre canvi que sembla que també s’aplicarà serà el GDM. El proposat és el següent, que a més ja podeu descarregar:

Si comparem aquestes captures amb les típiques que sempre s’han pogut veure a KDE i GNOME-Look, es pot confirmar que són molt més realistes. Si us fixeu, realment no hi ha grans canvis: s’elimina el panell de sota, s’instal·la l’Avant Window Navigator i es canvien els colors del panell de dalt i dels menús.

Ubuntu 8.10 encara està en una fase molt temprana de desenvolupament, i és de suposar que a les següents versions anirà sofrint més canvis. En aquest cas cal acceptar que OpenSUSE s’ho ha currat molt més a nivell artístic. En un món on les coses entren pels ulls, un canvi d’aspecte d’Ubuntu serà un bon reclam per atraure gent.

  • Rafel on 14 d'agost de 2008 at 01:36

  Reply

  Si em planten un tema tan cutre com eixe migre de distribució,hahaha.
  Preferixc mil voltes el tema d’ara , per molt “poc agraciat” q siga, q no eixe engendre,hahaha.

  • Pau on 14 d'agost de 2008 at 09:25

  Reply

  Jo l’estic provant i la veritat és que és un gust per als ulls el fet que siga tan fosc. Ho agraïsc molt ara que em passe tot el dia davant de la pantalla…

  • Rafel on 14 d'agost de 2008 at 15:22

  Reply

  Sí home, jo també vull un tema fosc, i més encara tenint en compte q sóc fotofòbic, però és q eixe marró és horrible.

  • Pau on 14 d'agost de 2008 at 15:35

  Reply

  Jajjajaja, pots provar-lo. Jo he deixat una captura al fòrum i t’assegure que no és tan dolent com pareix…
  http://forum.somgnu.cat/viewtopic.php?f=7&p=10020&sid=20c9577fdd029862402ae226b1c5b5a9#p10020

Deixa un comentari

Your email address will not be published.