El teu blog de Linux en català

StorYBook t'ajuda a escriure novel·les

El programari lliure pot ajudar-nos fins i tot a escriure novel·les. StorYBook serà la nostra eina en aquest cas. Qualsevol persona que s’hagi plantejat mai la tasca d’escriure’n una, encara que sigui només per pur entreteniment, sap del cert com n’és de complicat retenir al cap totes les dades, tots els girs, totes les complicacions, tots els elements, en definitiva, que han de conformar la història.

Captura de pantalla de l'Storybook

Aquí és on StorYBook ens pot ser d’utilitat. El programa ens permetrà fer fitxes dels diferents personatges, afegir descripcions dels llocs on succeeix cada part de la novel·la, referenciar totes les escenes que contindrà, etcètera. Així, a poc a poc, anirem tenint tots els elements desats, que en acabat, ens serviran per poder construir la novel·la en sí. Però fins i tot per a aquest darrer punt del procés StorYBook té eines d’ajuda. Concretament, una opció que ens permetrà veure les dades que haguem introduït de tres maneres diferents: ordenades cronològicament, ordenades per capítols de la novel·la o totes seguides.

L’equip que programa StorYBook tot just acaba de publicar una nova versió, la 2.1.2, que entre d’altres coses ja permet l’opció d’exportar les dades a PDF. Funciona a GNU/Linux, Windows i Mac OS. La llicència sota la qual es distribueix aquest programa és la GPL.

  • clotet on 2 d'agost de 2008 at 14:57

  Reply

  Amb el tema del vista? 😐
  DES DEL VISTA? 😐

  uiui… que no anem bé… xD

  • Aljullu on 2 d'agost de 2008 at 15:01

  Reply

  Un més a la foguera 😛

  PD: (que no es vegi que jo comento des d’un XP T_T)

  • álvaro on 2 d'agost de 2008 at 16:47

  Reply

  Esteu fatal els dos… xD

  A veure nois, sento decebre-us, però no tinc el Windows Vista (cap Windows, de fet) així que no hi haurà foguera.

  La captura de pantalla està recollida de la pàgina web del projecte i a ells els hi deu haver semblat més maco des de Vista, ves a saber…

  Salut, nois! 😀

  • Aljullu on 3 d'agost de 2008 at 15:40

  Reply

  Doncs la interfície del Vista té drets d’autor u_u

  En realitat aquesta imatge és il·legal 😛

Deixa un comentari

Your email address will not be published.