El teu blog de Linux en català

Firefox 3 no inclourà el botó de navegació anònima

El llançament de Firefox 3, previst per demà, no inclourà finalment una de les funcions que Mozilla prometia i que permetia a l’usuari navegar per la xarxa sense deixar rastre.

Mozilla ha decidit a última hora no incloure el botó private browsing. Amb aquest botó l’usuari deshabilitava totes les galetes i registres d’activitat a la xarxa durant cada sessió. “Era un funció que li deia al navegador: m’agradaria que allò que faré avui no isca enlloc”, va explicar el dissenyador de la interfície segura d’usuari, Johnathan Nightingale, de Mozilla.

Aquesta eina permetia que en prémer el botó, tot allò que es fera quedara sense registrar-se enlloc. I també al contrari, només prement-lo una altra vegada, es tornava al mode normal de funcionament com si no s’haguera fet res fins aleshores.

“Hem cercat la forma de fer-ho, però el problema és que pertoca a moltes parts del codi”, explicà Nightingale. “Com que hi ha tantes interaccions amb els llocs web i coses que es barrejen, no volíem treure una funció que encara no es trobara completament finalitzada”.

1 comment

  • planvi on 17 de juny de 2008 at 17:25

  Reply

  Bones,

  Pels més impacients Firefox3 definitu ja disponible a: http://www.filehippo.com/download_firefox/

  (dit de passada un molt bon lloc web per a tenir la darrera versió de molts programes útils)

  Visca el programari lliure!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.