El teu blog de Linux en català

Songbird 0.6

S’acaba de publicar la versió 0.6 del reproductor d’àudio Songbird. L’actualització té un bon nombre de novetats que mostren, cada vegada més, que es convertirà en un dels reproductors lliures per excel·lència (amb el consentiment d’Amarok, clar està).

Només provar aquesta nova versió, es nota una millora important a l’estabilitat i sobretot quant al rendiment (ja no s’anuncia que sigui sols per a desenvolupadors, ja pot ser utilitzat pels usuaris corrents). El consum de memòria RAM s’ha reduït de forma dràstica. Després de gairebé 3 mesos sense novetats, finalment el resultat ha valgut la pena.

  • Edició de metadades: ara és possible fer canvis fàcilment a les metadades de les cançons gràcies a les millores que s’han afegit a l’editor
  • Servei de SHOUTcast: s’ha integrat un directori d’estacions de ràdio SHOUTcast molt semblant al del Winamp amb el qual es podrà accedir a continguts via streaming.
  • Noves visualitzacions: una extensió integrada (MediaFlow) proporciona una visualització molt semblant al Coverflow de l’iTunes però que, de moment, només es queda en una imitació. S’ha desenvolupat també una altra extensió anomenada Metrics que dóna estadístiques completes dels continguts multimèdia de la nostra biblioteca.
  • Sincronització amb dispositius MTP: a la versió 0.5 s’havia dissenyat el suport per a aquest tipus de reproductors. Amb la versió 0.6 ja és possible la sincronitació (tot i que només és possible fer-ho des de Windows). La sincronització amb les iPods s’ha millorat també.
  • Millores a la interfície: ara és molt més fàcil de fer servir gràcies a la incorporació de nous filtres, un menú d’edició i noves funcions de cerca. A més, s’han simplificat els menús de visualització i canvi de visualització.

Sens dubte l’evolució d’aquest reproductor està sent emocionant. Des que es va publicar la seua primera versió es va crear molta expectació al voltant, i més encara quan el projecte va rebre una donació d’1 milió de dolars.

Hi ha disponibles paquets per a Windows, MacOSX i GNU/Linux.

Songbird 0.6

Deixa un comentari

Your email address will not be published.