El teu blog de Linux en català

GNOME Do 0.5

Fa uns dies es va publicar la versió 0.5 de GNOME Do, una llançadera d’aplicaions a l’estil del QuickSilver de MacOSX. Aquesta versió ha estat anomenada “La lluitadora 0.5” (evidentment de conya).

Les noves característiques d’aquesta versió són moltes. Primer que res, han re-habilitat l’opció “Obre amb…” que va llevar a la versió anterior:

Open with...

Una de les noves característiques que més caldria destacar és la finestra de preferències i el nou gestor del connector. Ara es pot navegar, descarregar, instal·lar i habilitar o deshabilitar tots els connectors disponibles des d’allà (tot gràcies a Mono)

Plugin manager

A més, es pot visitar la pàgina del wiki per tal d’obtindre informació sobre qualsevol dels connectors que, a més, són personalitzables directament (això vol dir que no caldrà anar a fitxers de configuració específics o haver de carregar el gconf per fer-ho).
Per altra part, han afegit una nova categoria anomenada “connectors de la comunitat” que conté connectors programats per diferents contribuents aliens al projecte. El sistema permet que si algú escriu avui un connector i l’envia a l’equip desenvolupador, al dia següent ja estarà disponible a aquesta secció.

community plugins

Un dels connectors més interessants desenvolupats per la comunitat és el connector de l’Skype que permet fer trucades, iniciar xats, canviar l’estat i molt més. Aquest connector també està integrat amb el sistema de contactes de Gnome Do de forma que simplement escrivint el nom de contacte, es permetrà triar si fer una trucada, iniciar un xat amb Pidgin, escriure un correu electrònic o tot allò que pogueu imaginar:

Skype

Un altre connector és el “WindowManager”. Permet manipular i gestionar les finestres de l’escriptori. Es pot fer zoom, ombrejar, minimitzar, maximitzar, ordenar, etc, a totes les finestres. A continuació teniu algunes captures d’aquest connector:

WindowManager plugin 3
Minimització les finestres del firefox
WindowManager plugin 2
Mostra una finestra del Gimp cercant-la pel seu nom

Altres connectors encara en desenvolupament són el de Twetter, Fitxers i Carpetes, Pidgin, Flickr, Gmail, Google Calendar, etc..

Tweet!
Pidgin set status
Upload to flickr
Google Calendar

I aquestes només són algunes de les noves característiques de GNOME Do 0.5. Per descomptat també ha hagut correcció d’errors al programa i s’està fent una actualització important del wiki per tal que els usuaris puguen trobar documentació i guies suficients sobre el programa.

Els usuaris d’Ubuntu poden descarregar els paquets des de Launchpad PPA. Els paquets base els podeu trobar a la pàgina de descàrregues.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.