El teu blog de Linux en català

Opera 9.5 disponible

Els desenvolupadors d’Opera han volgut avançar-se uns dies al llançament de Firefox 3 i ahir es va presentar la versió 9.5 del navegador.

Hi ha un bon grapat de novetats que s’uneixen a un augment significatiu del rendiment del navegador. A l’apartat gràfic és on es pot comprovar el primer gran canvi: l’interfície ha estat redissenyada i ara és molt més moderna i funcional. Per descomptat, es poden instal·lar altres temes.

Una altra de les novetats més interessants d’aquesta versió és Opera Link, que permet sincronitzar les nostres adreces d’interès, dreceres i notes que tinguem al navegador i que es recuperaran estiguem on estiguem (suposem que això requerirà donar-se d’alta com a usuari).

Us ha passat que vau oblidar alguna de les pàgines que vau visitar?. Doncs amb Find anything (traduït seria com “troba el que siga”) se’ns facilitarà la tasca de recuperar-nos la memòria tot indicant-li allò que puguem recordar.

El gestor de descàrregues no ha canviat molt, ja que realment era el millor de tots els que n’hi havia (suposem que Firefox 3 canviarà això). A més, continua suportant bittorrent. Altres funcionalitats interessants són les de protecció antimalware i la inclusió de Dragonfly, una eina per a desenvolupadors que permet comprovar codi Javascript.

Hi ha versions per a Windows, MacOSX i GNU/Linux. Malgrat l’intent d’alguns, no hi ha suport oficial pel català.

2 comments

  • Marc B. on 13 de juny de 2008 at 11:17

  Reply

  Si algú es compromet a mantenir la traducció al català, només ha de parlar amb mi i el posaré en contacte amb Opera.

  Consell: traduïnt el fitxer .lng no farà gran cosa. La traducció bona es fa a partir de fitxers .po (si no han canviat el sistema).

  • Ruig on 14 de juny de 2008 at 13:26

  Reply

  Llàstima que es tracti d’un navegador propietari. Si fos lliure segurament ja s’hagués menjat el Firefox amb patates.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.