El teu blog de Linux en català

Correu brossa a l'Evolution

Com podeu veure a la barra lateral, hem canviat l’enquesta i ara us preguntem quins clients de correu feu servir. Jo, per als meus comptes, faig servir l’Evolution.

Un dels problemes amb els quals m’he trobat fent servir clients de correu per a comptes propis (com per exemple els @somgnu.cat) és el correu brossa. La companyia que proporciona el hosting no té per què proporcionar també un filtre contra el correu brossa.

Per aquesta raó vaig estar cercant si existia alguna eina per a l’Evolution contra el correu brossa. Per descomptat, existeix. Es diu Spamassassin.

Evolution ho porta activat per defecte com a opció. El problema és que spamassassin no té per què estar instal·lat al sistema. Normalment es troba a totes les distribucions. Si voleu instal·lar-lo a ubuntu, només heu de fer clic ací o instal·lar-lo des del gestor de paquets synaptic o des del gestor de paquets de la vostra distribució.

Després, els passos a seguir seran:

 • Torneu a iniciar l’Evolution (si el teníeu obert)
 • Aneu a Edita->Preferències i a la barra lateral, a “Preferències de correu” i després a la pestanya “Correu Brossa”
 • Allà heu de seleccionar el “Connector de correu brossa per defecte” a l’Spamassassin
 • Marqueu la casella “Inclou proves remotes” i ja està.

També podeu seleccionar cada quan de temps voleu eliminar el correu brossa a més d’altres opcions que podeu investigar vosaltres mateixos.

2 comments

  • guillem on 12 de juny de 2008 at 13:35

  Reply

  salut companys!

  tinc una pregunta, recentement m’he configurat l’evolution per rebre el correu de la universitat, i m’he preguntat, si hi ha alguan opció per l’evolution que t’avisi quan reps un correu nou sense tenir obert l’evolution.

  si em podeu ajudar us ho agrairé molt!

  gràcies per avançat!!

  • Pau on 12 de juny de 2008 at 17:41

  Reply

  Bones,

  Prova amb el paquet mail-notification

Deixa un comentari

Your email address will not be published.