El teu blog de Linux en català

CÀTIX 1.4

El 26 de maig es va publicar una nova versió de la distribució GNU/Linux catalana CÀTIX.

CÀTIX és una compilació de programari lliure basada en Debian que funciona completament des del DVD, memòria USB, xarxa o disc dur. Aquesta nova versió té variants per a processador de 32 i 64 bits i segons com diu el seu creador: aquesta serà la darrera versió de la branca 1.x i per tant ha estat revisada fil per randa.

Una de les característiques més curioses i interessants en aquesta distribució ha estat la nova opció de sintetitzar el text. Això vol dir que podrem escoltar les pàgines web només seleccionant el text i després executant l’opció corresponent del menú (hi ha fins a 10 veus catalanes).

A la CÀTIX 1.4 s’ha inclòs el nucli 2.6.25.4 (completament al dia), KDE 3.5.9, GNOME 2.22.1 i tot un seguit de programes (més de 1000) de tots tipus: jocs, multimèdia, ofimàtica, programació…

Es pot descarregar des dels servidors de Softcatalà (us deixem l’enllaç a continuació). Càtix va ser una de les primeres distribucions de producció pròpia catalana (allà pel juny del 2004 es va publicar la versió 1.0), tot i que amb el temps ha perdut popularitat.

  • Enllaç | Anunci a Softcatalà
  • Descàrrega | CÀTIX 1.4 32bits | 64bits

catix 1.4 gimp

Deixa un comentari

Your email address will not be published.