El teu blog de Linux en català

Applets per a l'Avant Window Manager

L’Avant Window Navigator és un dels millors docks que actualment es pot trobar a GNU/Linux. Tot i que hi ha un grapat de competidors (Simdock, kxdocker, kiba-dock, kooldock, entre d’altres), AWN és el que més ha sabut adaptar-se a l’escriptori GNU/Linux barrejant funcionalitats, qualitat i estabilitat.

A les darreres versions de gairebé totes les distribucions és possible trobar al seus repositoris paquets instal·lables de l’AWN. Ara bé, allò que no es troba sovint són els diferents applets que li donen vida al nostre dock.

Per instal·lar aquests applets, normalment cal afegir repositoris (ubuntu/debian) o bé fer altres camins a les altres distribucions. Al wiki de l’AWN teniu instruccions per a totes les distribucions (Debian, openSUSE, Gentoo, Mandriva, Fedora…).
Per exemple, per a Ubuntu podeu fer servir els següents repositoris (diferents als que recomana la guia, però funcionen bé):

Hardy

deb http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu hardy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu hardy main

Gutsy

deb http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu gutsy main
deb-src http://ppa.launchpad.net/awn-testing/ubuntu gutsy main

Amb aquests repositoris per a Ubuntu només caldria instal·lar els paquets corresponents (si teniu l’AWN instal·lat prèviament, desinstal·leu-lo):
sudo apt-get install awn-manager-trunk awn-extras-applets-trunk

Ara bé, anem a donar una ullada a alguns dels applets que podem trobar. Per exemple, l’applet del menú principal (es pot triar entre diferents tipus, aquest n’és un:

L’stack applet us recordarà molt a una de les imatges més famoses des que va publicar-se MacOSX Leopard. Permet veure, per exemple, tots els elements que hi ha a la paperera de forma ràpida a més de permetre’ns eliminar-los:

Un dels applets que personalment més m’agraden és el de la terminal. Només amb un clic et presenta una terminal amb la qual es pot treballar fàcilment i podem amagar i recuperar sense cap problema:

Per acabar, un altre applet molt útil és el de l’oratge. Amb aquest applet podem veure la previsió metereològica per als següents dies. A més, a les noves versions de l’AWN s’ha inclòs el mapa metereològic:

També es poden trobar altres applets, ho podeu comprovar a la galeria que tenen a la mateixa web de l’AWN. Allà també podreu trobar diferents temes per al vostre dock.

  • Jordi on 15 d'abril de 2008 at 17:49

  Reply

  Hola, he provat d’instal·lar-lo amb gutsy, però no troba els repositors…

  P

  • Pau on 15 d'abril de 2008 at 20:44

  Reply

  Bones

  Doncs és curiós, perquè els repositoris estan actius, ho acabe de comprovar.

  Supose que has afegit les línies al fitxer sources.list (a /etc/apt/) i després has fet el apt-get update. Es allà quan t’ha donat l’error?

  • Jordi on 15 d'abril de 2008 at 21:29

  Reply

  Perdona, el que no troba és awn-extras-applets-trunk.

  Sóc una mica nou en l’ubuntu i m’enredo amb els noms.

  Moltes gràcies!

  • Pau on 16 d'abril de 2008 at 00:41

  Reply

  Bones!

  Doncs sembla que ho estan actualitzant, perquè ahir funcionava. He entrat al directori concret i he vist que al repositori es troben els tar.gz, però no els .deb. Per tant, potser millor aprofita aquests repositoris mentrestant:

  deb http://ppa.launchpad.net/reacocard-awn/ubuntu/ gutsy main
  deb-src http://ppa.launchpad.net/reacocard-awn/ubuntu/ gutsy main

  I instal·la els paquets:
  sudo apt-get install avant-window-navigator-bzr awn-core-applets-bzr awn-manager-bzr

  • Pau on 16 d'abril de 2008 at 00:42

  Reply

  No oblides desintal·lar els altres paquets!

  • Jordi on 16 d'abril de 2008 at 15:13

  Reply

  Ja em funciona!

  Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.