El teu blog de Linux en català

Una ullada a The GIMP 2.5

L’equip que desenvolupa The GIMP va anunciar fa uns dies la primera versió en desenvolupament de la branca 2.5. Encara és una versió prou inestable, però ja es pot apreciar quin serà el seu potencial.

Primer que res, la interfície ha estat redissenyada (tot i que no és el gran canvi planejat per a la versió 3 on s’està pensant acabar amb les múltiples finestres i centrar-ho tot en una). Entre les noves característiques d’aquesta versió, destaca la integració de GEGL (Generic Graphics Library) que ampliarà de forma important el suport del color (en tots els seus camps) així com l’edició no destructiva d’imatges.

Podem donar una ullada als canvis de la interfície. Per exemple, la nova eina GEGL:

Review image Review image
Review image Review image
Review image Review image

Un dels canvis importants ha estat que finalment han llevat el menú a la finestra principal de The Gimp (encara no sabem si això es mantindrà):

Review image

Les eines de text s’han millorat així com un menú de preferències més atractiu i senzill de fer servir:

Review image Review image
  • Albert on 14 d'abril de 2008 at 09:17

  Reply

  El problema que té The Gimp envers PhotoShop és la imnpossiblitat de treballar en fitxers TIFF de 16 bits, cosa que no agrada als usuaris semi-professionals/professionals ja que es perden qualitat a la imatge al processar-la.

  • Pau on 14 d'abril de 2008 at 09:27

  Reply

  Bé, eixe és “un” dels problemes que realment no ho hauria de ser.

  El que ens comentava el JesusDa (dissenyador gràfic només amb programari lliure) és que per una part, la gent està acostumada a una cosa i li costa canviar; per altra part, és cert que hi ha moltes coses on amb The Gimp has de fer un camí potser una mica més llarg (però una vegada que t’hi acostumes… ni es nota).

  Bé però, The Gimp va millorant poc a poc (o molt a molt).

  • Joan Vicent on 14 d'abril de 2008 at 18:36

  Reply

  Stolen from Softpedia ???

  • Aljullu on 14 d'abril de 2008 at 19:34

  Reply

  Què “racanos” que no deixen enllaçar les imatges!

  • Pau on 14 d'abril de 2008 at 22:25

  Reply

  Ups!! Ja està arreglat. Cal dir que això genera molt de tràfic per a aquestes pàgines i per tant no és cosa bona per ells que nosaltres enllacem de forma directa. He pujat les imatges a imageshack i xinpún!

  • Julian Muñoz on 14 d'abril de 2008 at 22:38

  Reply

  Raterillo xD

  • Pau on 15 d'abril de 2008 at 07:22

  Reply

  jajajjaajja

  Ja ho sé!! Ningú no és perfecte!! (i jo menys encara :P)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.