El teu blog de Linux en català

openSUSE 11 Alfa3 i Mandriva 2008.1 RC2

Dues de les distribucions més importants estan en ple desenvolupament: openSUSE i Mandriva.

openSUSE 11 es troba en un període encara poc madur, l’alfa 3. Com vam poder veure fa unes setmanes, un dels principals canvis d’aquesta nova versió serà el nou instal·lador molt més bonic i intuïtiu que el de versions anteriors.

La versió final treballarà amb el nucli 2.6.25 (cal tenir en compte que Ubuntu Hardy i Mandriva 2008.1 ho faran amb el 2.6.24), amb gcc 4.3 final i per descomptat amb GNOME 2.22. Com que la versió final es presentarà al juny, no està clar si KDE 4.1 (que està planejat per al juny també) s’inclourà o no.

Mentrestant, les captures parlen molt dels canvis planejats:

yast-2_thumb.png KDE4 Desktop

Per altra part, Mandriva està enllestint la publicació final de la versió 2008.1. Un dels punts interessants d’aquesta nova versió és que s’ha inclòs suport per a la sincronització de dispositius Windows Mobile 5+, Blackberry i Nokia.

També s’ha inclòs el Codeina multimedia codec installation system, que no és més que un instal·lador de còdecs multimèdia (propietaris i lliures). S’ha inclòs també el controlador RadeonHD per a targetes ATI sèrie 3xxx i altres millores substancials (també s’ha inclòs KDE 4.0.2).

Per cert, també tenim la beta d’Ubuntu Hardy… però d’això no parlem, que d’Ubuntu en parlem massa.

2 comments

  • aniol on 25 de març de 2008 at 23:00

  Reply

  Déu n’hi do la personalització que han fet els d’openSUSE del sistema d’instal·lació. Ara faltarà veure fins a on personalitzen també l’escriptori, que sembla que en aquesta Alpha no ho han fet gaire.

  • Pau on 25 de març de 2008 at 23:22

  Reply

  La veritat és que l’instal·lador l’han maquejat bé.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.