El teu blog de Linux en català

Gimp 2.4.5 i els canvis que s'esperen

Fa un parell de dies es va alliberar una nova revisió de The Gimp, la 2.4.5. Aquesta és, efectivament, una revisió que només presenta correccions sobre la versió anterior, cap novetat important més enllà de la revisió de les traduccions.

A dins del projecte, les coses s’estan movent. Fa unes setmanes es va estrenar una nova pàgina web, més moderna, amb continguts més interessants i amb la vista posada als canvis que sofrirà el programa. Ara és molt més senzilla la navegació per la pàgina i l’accés a la documentació. A més, s’ha posat en línia per a consultes directes el manual d’usuri oficial (encara no es pot trobar en català).

Des de fa unes setmanes, s’ha donat a conèixer des del blog oficial, l’anomenat Gimp UI Brainstorming, una iniciativa per tal de millorar la interfície gràfica del programa. Els usuaris estan enviant diferents idees de com canviar/millorar la interfície gràfica i l’equip que s’ocupa de moderar les propostes, va publicant les millors.

La participació sembla important, així que és molt possible que finalment, en un temps abans del que ens esperem (segur que serà abans que l’AVE enfonse la Sagrada Família), tindrem nova versió del Gimp amb una interfície gràfica innovadora i (més) competent.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.