El teu blog de Linux en català

Firefox 3, molt més ràpid a GNU/Linux

Les millores que es van afegint a la propera versió del Firefox es centren de forma especial en el consum de memòria. Pel que comenten a Ars Technica, el consum de memòria a Linux es reduirà de forma crítica segons el que ha dit en Chris Blizzard, membre de la Fundació Mozilla.

Blizzard va parlar a la Southern California Linux Expo (SCALE), i va aprofitar l’ocasió per parlar del futur del Firefox i en concret de les novetats que portarà el Firefox 3. L’objectiu a llarg termini de la Fundació és fer que “internet es mantinga com una plataforma viable” tot i els intents de Microsoft i Adobe d’imposar tecnologies com Silverlight i AIR que amenacen en desplaçar els estàndards oberts.

Aquest objectiu també es tractarà de complir amb el Firefox 3, que porta ja unes 12.000 correccions des que aparegué el Firefox 2 i que entre les característiques més importants portarà un comportament més lleuger a Linux.

El Firefox, sobretot amb la versió 2.0, ha estat criticat pel seu elevat consum de memòria. Aquest nou canvi farà el Firefox més competitiu, però caldrà anar amb compte: perquè sembla que tant Apple com Microsoft han après la lliçó i estan millorant en gran mesura els seus navegadors.  Sobretot sembla que Safari s’ha tornat molt ràpid

1 comment

    • Arnau on 13 de febrer de 2008 at 14:57

    Reply

    però….per quan Safari i IE per Linux? Realment a mi m’agradaria.
    Poder veure des d’un sol sistema operatiu sense emulacions ni res per l’estil com es veu una pàgina web seria genial (tot i que seria més genial fer una pàgina web seguint estàndards i que a totes es veies igual…)

Deixa un comentari

Your email address will not be published.