El teu blog de Linux en català

Programari lliure contra els robatoris d'iPod

iPod Tracker és un projecte sota llicència lliure GNU GPL que en determinats casos permetrà als propietaris d’un iPod descobrir qui els ha robat l’aparell si mai es troben en aquesta desagradable situació. Evidentment el programari no permet saber el nom i cognoms del lladre ni la seva localització exacte, però sí que dona algunes dades que poden ser d’especial interès.

iPod

Quan el lladre en qüestió connecta l’iPod al seu ordinador per afegir-hi noves cançons, l’iPod Tracker executa un programa que ocupa molt poc espai en disc (només 42 kb), fa una sèrie de comprovacions i envia l’adreça IP del lladre, el nom de l’ordinador i el nom d’usuari amb què hagi iniciat sessió, la data i l’hora a un servidor web prèviament configurat que emmagatzema tota la informació a una base de dades MySQL, a disposició del damnificat.

Evidentment, tot aquest procés només funciona en cas que el lladre faci servir Windows i no hagi configurat l’ordinador per evitar l’execució de les normes establertes als arxius de configuració autorun.

3 comments

  • Arnau on 11 de febrer de 2008 at 16:26

  Reply

  Així que els usuaris de Linux podem anar robant sense problema, no? xD

 1. Reply

  O_o

  • PellRoja on 11 de febrer de 2008 at 19:06

  Reply

  XD

Deixa un comentari

Your email address will not be published.