El teu blog de Linux en català

Ja tenim dates per a OpenOffice.org 3

Al wiki d’OpenOffice.org s’han publicat les dates de desenvolupament de l’OpenOffice.org 3. La primera beta es publicarà el proper 30 d’abril, la primera RC el dia 25 de juliol i finalment tindrem versió final a mitjans del setembre vinent.

OpenOffice.org 3 (OOo3) pretén avançar en molts aspectes respecte a les versions 1 i 2:

 • Es desenvoluparà una plataforma de participació i col·laboració global basada en la web 2.0
 • S’afegirà una modificació del Thunderbird que pretendrà substituir l’Outlook de MS
 • Millora substancial en la compatibilitat i interoperabilitat amb altres suites ofimàtiques
 • Més eines de producció
 • Toolkits per a ODF i gestor d’extensions
 • Possibilitat d’actualitzar en línia

Una novetat interessant per als usuaris de Mac és que amb aquesta versió, OpenOffice.org ja podrà treballar de forma nativa a OSX. Com a característiques del programa cal destacar les noves funcions per crear gràfics, la possibilitat de crear pdf’s híbrids, suport d’importació del format XML de MS Office…

Podeu veure totes les novetats descarregant aquest pdf (és el primer que apareix amb títol OpenOffice.org 3.0 and Beyond). No sabem com anirà la gestió de memòria en aquesta nova versió, però esperem que a l’igual que està passant amb altres programes, passe a primer pla del desenvolupament.

2 comments

  • aniol on 23 de gener de 2008 at 10:46

  Reply

  Tindrem una versió en català aquesta vegada?

  • Pau on 23 de gener de 2008 at 14:44

  Reply

  Doncs no ho sé, supose que sí tot i que el projecte de traducció de l’OpenOffice.org al català no es troba al seu millor moment: necessiten gent. Sembla que és en Jordi Mas amb qui hem de contactar per rebre informació.

  Per mi, en aquesta època de la meua vida m’és impossible dedicar-m’hi, però quan torne de l’estranger i m’estabilitze una mica, em posaré sens dubte a participar activament. I vosaltres?.

  SAluT!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.