El teu blog de Linux en català

gOS, Green Operating System

Des de fa molt de temps s’havia estat parlant d’un nou sistema operatiu desenvolupat per Google. Després de molt i molt parlar, finalment semblava que havia estat simplement un rumor que mai veié la llum.

Des de fa uns dies coneixem l’existència de Green Operating System, un sistema operatiu al qual s’ha considerat com la conceptualització del Google Operating System. Pel que sembla, aquest és el sistema operatiu del gPC que es va començar a vendre a les cadenes de supermercats Wal Mart als EUA.

El sistema està basat en Ubuntu 7.10, amb una aparença senzilla i amb una finalitat clara: crear un sistema operatiu senzill, d’ús senzill i estèticament atractiu. Fa servir Enlightenment E17, un conjunt de programari gairebé dedica exclusivament a Google i administrat per Firefox: Gmail pel correu, Google Docs pels documents, Google Calendar com a agenda, notíices, mapes i amb OpenOffice.org 2.2.

La versió que es pot descarregar actualment és un liveCD/DVD i sembla que la pàgina oficial ja està completament activa. Tot i així, encara no és un sistema completament funcional. Comenten que no es pot reproduir mp3 (sí ogg) ni tampoc veure dvd’s. Jo ja l’estic descarregant…

2 comments

  • PellRoja on 4 de novembre de 2007 at 14:49

  Reply

  a veure si es dignen a treure les seves aplicacions natives per gOS, ja que el gtalk no rula, el google earth funciona amb wine, i el picassa igual

  • Jaume on 13 de novembre de 2007 at 18:56

  Reply

  A veure que talacaba sent la versió

  Ja l’has provat?

  Si s’ho proposen, encara faran una versió, que pel màrqueting que ja tenen creat amb el youtube, el gmail, i altres aplicacións, enscara aconseguiran fer que tothom provi linux 😉

Deixa un comentari

Your email address will not be published.