El teu blog de Linux en català

Envy, configurador automàtic de targetes gràfiques

Envy és una aplicació per a Ubuntu i Debian que està escrita amb Python i PyGTK que permet, de forma directa i senzilla, detectar el model exacte de la targeta gràfica del nostre ordinador i instal·lar els controladors corresponents.

Tot i que el procés d’instal·lació és automàtic, també existeix la possibilitat d’instal·lació manual. Envy descarrega automàticament les controladors de la pàgina web oficial (ja siga d’NVIDIA o ATi), comprova dependències necessàries i finalment instal·la tot allò que és necessari pel correcte funcionament de la targeta gràfica.

Envy configura automàticament l’xorg.conf segons les especificacions del nostre sistema per tal d’aconseguir ple rendiment.

La darrera versió que s’ha presentat ha sigut la 0.9.7 que conté com a principal novetat la inclusió dels darrers controladors d’NVIDIA que es van presentar ara fa pocs dies i que resolen el problema de les pantalles negres que de quan en quan es produïen. Hem estat mirant la versió que inclou dels controladors d’ATi, però no hem trobat informació (tot i que és d’esperar que siga també la versió 8.41 de la qual vam parlar-vos ara fa uns dies).

2 comments

  • animarval on 23 de setembre de 2007 at 11:07

  Reply

  Valdrà la pena ara quan Ubuntu 7.10 porta el configurador aquell?

  • Pau on 23 de setembre de 2007 at 19:11

  Reply

  Home, la cosa bona d’aquest és que instal·la els darrers controladors publicats tant d’ATi com d’NVIDIA.
  Ubuntu només posa als repositoris la versió estable del moment en què es publica eixa versió d’Ubuntu. Però no actualitza els controladors als repositoris (bé, la veritat és que sí que hi ha alguna actualització, però no es fa de forma automàtica).

  Jo ho he instal·lat i ha funcionat bé. El problema és que en actualitzar el kernel, caldrà tornar-ho a instal·lar i compilar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.