El teu blog de Linux en català

Ubuntu 7.10 Alfa 1

Només poques setmanes després de l'alliberament d'Ubuntu Feisty Fawn, s'ha alliberat la primera Alfa d'Ubuntu 7.10, amb nom en codi Tribe, que arribará a la seua versió final en octubre d'aquest any.

 Quant a versions de programari, ara poc es pot destacar. El desenvolupament de GNOME 2.20 encara està una mica verd, i la versió que s'ha inclòs és la 2.19.2. Igualment, quant al kernel, es quedaran amb la versió 2.6.22 (que ara es troba en rc) que té una característica prou interessant per als portàtils: s'optimitza molt el consum de bateria.

Aquesta nova versió millorarà la part de virtualització amb VMI i KVM compatibles amb AMD i Intel. Per altra part, s'han afegit un bon grapat de nous drivers i corregit una gran quantitat de bugs que s'han anat trobant en versions anteriors.

També han inclòs la darrera versió d'X.org, la 7.3 que, juntament amb el paquet displayconfig-gtk, configurar la targeta gràfica serà -per fi-, senzill i amb la finalitat de que mai es trenque el servidor. Igualment, també estan preparant un paquet per tal de poder configurar de forma senzilla el bootsplash -i ja veurem si el grub també-.

S'han alliberat totes les variants: Ubuntu, Edubuntu, XUbuntu i KUbuntu.

1 comment

    • Pau on 8 de juny de 2007 at 23:36

    Reply

    Doncs l’he provada i funciona bé. No hi ha gaire canvis, però.

    Ja vuerem com avança.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.