El teu blog de Linux en català

Pidgin 2.0

Pidgin és l’antic Gaim que va haver de canviar de nom a causa de conflictes amb AOL (i pel seu client de missatgeria Aim).

Pidgin és un programa de missatgeria instantània que funciona tant a Windows, GNU/Linux com sistemes BSD. Permet connectar-se amb protocols AIM, ICQ, Jabber/XMPP, MSN, Yahoo!, Bonjour, Gadu-Gadu, IRC, Novell GroupWise Messenger entre d’altres.

Entre les seues característiques destaquen el suport multi-login per treballar amb varis protocols alhora. Pidgin permet l’enviament d’arxius i reproducció de sons i d’altres funcions bàsiques que es requereixen en un missatger. A més, però, hi ha una sèrie de característiques anomenades Buddy Pounces (la traducció no té molt de sentit) que permeten fer notificacions, enviar missatges o sons i fins i tot executar programes quan l’altre usuari és fora de línia.

Pidgin també permet plugins i s’integra prou bé amb els entorns GNOME i KDE (amb icona de sistema). Els usuaris de MacOSX poden per ara fer servir Adium. És un programa en constant desenvolupament que es pot seguir des de la seua pàgina de notícies.

3 comments

  • animarval on 6 de maig de 2007 at 10:54

  Reply

  El Gaim era molt bo fins i tot a Windows. El vaig arribar a posar en un 486. És més ràpid que el MM i et mostra més informació respecte el que passa mentre l’utilitzes (qui et tanca la finestra de conversa mentre li parles,…).
  A veure si Pidgin continua sent tant bo com Gaim.

  • Pau on 9 de maig de 2007 at 08:01

  Reply

  Home, en principi és exactament el mateix projecte però canviat de nom. Així que no crec que hi haja cap raó per a que empitjore…

  • animarval on 9 de maig de 2007 at 15:51

  Reply

  Ja, però en els últims temps Gaim no s’actualitzava amb tanta freqüència… Però suposo que el canvi de nom i la publicitat que se n’ha fet, atraurà més gent cap a utilitzar aquest programa.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.