Fa poc s’ha publicat l’última versió, encara beta, de Whatif. Es tracta d’un programari que permet la participació de la ciutadania amb el seu entorn, creant un ecosistema viu.
Aquest tipus de programari neixen d’una tendència en augment, la de la tecnologia com a eina social, que engloba l’opendata, la participació, la comunicació i el trencament de la, cada cop més fina, capa que separa el món digital del físic.
Whatif permet publicar missatges geolocalitzats (propostes) per sobre del mapa del teu municipi i votar-ne aquells que hi estan publicats. El tipus de missatges que es contemplen van des de l’avís d’una barrera arquitectònica en un carrer, la proposta d’instal·lar un gimnàs exterior a un parc fins la millora dels horaris d’una biblioteca.
Aplicacions com aquestes ens pronostiquen un futur força encoratjador, on la ciutadania recupera un pes important en la construcció del seu entorn físic i social, d’una manera dinàmica, senzilla i col·lectiva.
Podeu descarregar-vos el codi font i les instruccions d’instal·lació des de la mateixa web del projecte: Whatif.es
2 comments
La idea és molt bona. Anava a compartir-ho al facebook i que els meus amics hi participessin, pero he vist que es força complicat d’instal·lar (al menys per usuaris basics). Estaria molt be una cosa similar, pero sense tantes complicacions per instal·lar.
Hola companys/es!
Fa temps que conec aquestes lloc, però és la primera vegada que escric un comentari. Primer de tot, permeteu-me felicitar-vos per la vostra tasca.
L’aplicació que es mentes Ferran, pinta interessant. Al mateix web del projecte expliquen que en realitat es tracta d’un tema per WordPress. Espero doncs, que amb nocions i pràctica en instal·lació i administració bàsica de ‘CMS’ (gestors de contingut web) no resulti tan complicat de posar en marxa com assenyala en lotoipep. Això sí, s’ha de fer sobre una instal·ació de WordPress neta, i alhora configurar altres complements…
Aprofito l’avinentesa però, per enllaçar-vos un projecte anterior de naturalesa similar: Meipi. És programari lliure i ha estat traduït al català pels companys de Llefi@Net. Podeu visitar una aplicació real de l’eina, centrada en la mateixa idea de “l’urbanisme participatiu” per via telemàtica, “El Radar web de l’estat urbanístic del barri Llefià”.
Salut!