Gbrainy és un joc que té com a finalitat principal exercitar les nostres neurones per evitar que es morin. Aquest joc, que ve instal·lat de forma predeterminada en algunes distribucions, com Ubuntu, i que es pot instal·lar des dels repositoris oficials de la majoria de les altres, està sent desenvolupat per un català, Jordi Mas.
En la darrera entrada del seu bloc ens anuncia que, per tal d’obrir el Gbrainy al màxim nombre de plataformes, ha creat un client web de Gbrainy. O sigui que, si a partir d’ara volem jugar a Gbrainy, només cal que anem a la pàgina web de Gbrainy online.
En el joc online, hi ha proves de tres tipus (Lògica, Càlcul i Verbal). Podrem escollir en quin idioma volem jugar.
Com el Jordi ens comenta al seu bloc, encara és una primera versió de Gbrainy online, i cal acabar d’afinar-la, però ja ens permet gaudir-ne una bona estona. D’aquí a poc temps, el Jordi té previst presentar un Roadmap explicant els següents passos que seguirà el projecte Gbrainy. Estarem atents.
13 comments
Skip to comment form
Argh! ASP! Però la veritat és que és una molt bona idea la d’haver migrat el joc al web.
Què fort no? Jo també m’he quedat :S quan ho he vist
Val… com a mínim veig que no sóc l’únic que s’hi ha fixat i s’ha quedat sorprès…hehe
És veritat! Què fem, li obrim un bug? 🙂
Potser ara cobra de Microsoft i tot per fer-los publicitat… XP
Gràcies per l’article
El juliol de l’any passat va deixar una feina i al setembre començava una nova on treballen amb ASP.Net. Com que no en sabia massa, vaig comprar alguns llibres i em vaig posar les piles. En comptes d’escriure el típic CRUD com a exemple d’aprenentatge, vaig decidir fer alguna cosa que es pogués re-usar. Si no hagués anat així segurament hagués usat asp mvc, que és lliure i usa un model vista / controlador més addient que no el de WebForms que emula un model Winforms que personalment no m’agrada massa.
A partir d’aquí el codi és lliure si algun vol fer un client en qualsevol altre tecnologia tindrà tot el meu recolzament.
Salut,
Jordi,
Gràcies, Jordi. Ja suposava que atès que treballes amb ASP.Net, el més normal és que ho faces en eixe llenguatge. El to irònic del meu comentari anava per:
«Argh! AsP! Microsoft! El dimoni!!!!!»
Crec que ací podria donar-te un cop de mà. Has publicat el codi? He baixat el codi del git i no el veig :S
Hola,
La darrera versió del codi web està a la branca de desenvolupament:
http://git.gnome.org/browse/gbrainy/tree/src/Clients/WebForms?h=gbrainy-17x
Que li faré un merge amb la branca principal en les properes setmanes.
Jordi,
Es comprensible… jo per exemple escric en Bash moltes coses en comptes d’altres llenguatges molt més moderns i potents, pel simple fet que conec més Bash que els altres…
Vull dir que moltes vegades es tria un llenguatge en funció del que ho fa, i no en funció del que és millor. Millor fer alguna cosa, encara que no sigui perfecta, que no fer res 🙂
D’altra banda, vec que el tema aplicacions web es porta cada cop més. Per exemple a Android, moltes aplicacions son simplement enllaços a una web adaptada per mòbils, i així s’asseguren que funcionen en qualsevol plataforma i no han de refer-ho cada cop.
Hi ha alguna manera d’actualitzar el gBrainy a la versió 1.61 que no implique baixar-se un .deb? Al 10.04 em diu que ja es troba a la versió més recent, i use la 1.60… 🙁
Jo utilitzo els repositoris PlayDeb, que sempre intenten tenir la darrera versió de Gbrainy. No sé si actualment ja tenen la 1.61 (ara mateix no ho puc comprovar), però si no és així segur que ben aviat l’actualitzen.
Salut!
Xe, antes ho dic, antes m’avisa l’actualitzador de l’Ubuntu de que hi ha la versió 1.61 per descarregar… Maleïda llei de Murphy… 😛
Segurament ja deus tenir configurat el repositori PlayDeb, oi?
Doncs no, la veritat es que ho acabe de mirar i no tinc configurats els repositoris de PlayDeb… Però tampoc es que jugue massa amb l’Ubuntu, de vegades al gBrainy o al emulador pSX…
😉