Spotify és un dels serveis Web més famosos del moment. Gràcies a aquest programa, podem escoltar de manera gratuïta moltíssima música online, a canvi de visualitzar anuncis. De moment, no hi ha versió de Spotify nativa per a GNU/Linux, però en la pròpia pàgina d’Spotify ens expliquen com podem utilitzar la versió per a Windows, emulant-la a través de Wine.
Així doncs, el primer que hem de fer és instal·lar-nos Wine. Aquest programa es troba en els repositoris de les distribucions més importants, o sigui que el podrem instal·lar directament des del nostre administrador de paquets. De tota manera, amb versions de Wine anteriors a la 1.1 el programa deixa de funcionar al cap d’un temps, i ens hem d’instal·lar una versió a partir de la 1.1. En el cas d’Ubuntu, l’instal·larem per mitjà del paquet “wine-1.2” pel Synaptic. Si ens sentim més còmodes fent-ho des del terminal, podem fer executar la comanda següent:
sudo apt-get install wine-1.2
Per tal de fer funcionar Spotify, des de la seva web ens recomanen canviar la configuració de so del Wine. Hem d’anar al menú “Aplicacions>Wine>Configureu el Wine” i seleccionar la pestanya “Audio”. En les opcions que hi ha a l’apartat “DirectSound”, ens recomanen posar els següents valors:
Hardware acceleration: Emulation
Default Rate Sample: 44100
Default Bits Per Sample: 16
Driver Emulation: Desmarcat
De tota manera, a mi m’ha funcionat correctament sense modificar aquestes configuracions respecte dels seus valors predeterminats. Ara ja podem baixar-nos la versió de Spotify per a Windows, que trobarem a la secció de descàrregues de Spotify. El millor és deixar el fitxer al directori “/home/el_nostre_usuari/.wine/drive_c”. Si l’hem desat en aquest directori, hi arribarem directament des del menú “Aplicacions>Wine>Navegueu per l’unitat C:”, on trobareu el fitxer descarregat. Feu-hi doble clic, i començarà la instal·lació del programa.
Un cop instal·lat, podrem executar el programa des del menú “Aplicacions>Wine>Programs>Spotify”.
Un cop introduïm el nostre usuari de Spotify, ja podrem començar a escoltar música. Per aquells que no tingueu usuari de Spotify, per poder-ne aconseguir un de gratuït en principi necessiteu una invitació (no així per a obtenir un usuari Premium, de pagament però sense publicitat). De tota manera, he trobat un petit truc per a poder donar d’alta un usuari gratuït sense invitació, i és fer-ho directament des d’aquest enllaç.
El funcionament del programa és molt senzill, i no cal explicar-lo massa. A més, tot i funcionar des de Wine, va molt ràpid i fi. La veritat és que crida l’atenció la quantitat de música que hi ha pujada a Spotify. Us recomano que el proveu.
Apart del propi programa oficial de Spotify, des de la comunitat s’està treballant en programes per a Spotify que s’executin de forma nativa en Linux. Un dels més coneguts és Despotify, però n’hi ha d’altres com OpenSpotify o Jotify (fet amb Java, i que fa força bona pinta). De tota manera, aquests projectes encara estan una mica verds i, per temes de llicències, només es poden utilitzar amb comptes Premium.
Font: Narnau al fòrum de Cobert.cat
7 comments
Skip to comment form
Hole, bon die, Ori !
d’allò, … hi ha RUSH ? ? ? … hi hi hi
és que si no, … no m’hi apunto, hi hi hi
Crec que el darrer cop que me’l van ensenyar encara no, ni tampoc Led Zeppelin. Bé,.. suposo que el tema va per “cases” … discogràfiques, vull dir, … tant pagues, tan et deixo, …
Salut !
Hola, iaie.
Doncs, de Rush hi ha 65 cançons. No hi és tot, però no està malament. 🙂
Salut!
Hola companys!
Jo ja fa temps que me’l vaig instal·lar al meu ordinador en GNU/Linux. A mi em va passar el mateix que tu, Oriol, em va funcionar sense haver de canviar les configuracions d’audio del Wine. Només vaig haver d’actualitzar la versió del Wine a la 1.2. És un bon programa però a mi no m’ha acabat d’enganxar pel tema de la publicitat. Un manual d’instal·lació molt complet Oriol! Adéu!
Otia !
Ves, … quina cosa !
Doncs, … a l’atake’r !
Ara estic molt enfeinat amb la virtualització del W-XP a la meva Mandriva. Vull aconseguir navegar amb el M$ Window$ XP (amb wlan USB) i, un cop ho tingui, he de baixar-me les aplicacions per a l’ipod touch que m’ha regalat la dona per reis. Hi hi hi… Llavors, espero poder transferir-hi la “txitxa” des de l’Amarok.
De seguida que ho tingui, cap a spotify ! hua hua hua !
Ja et diré si necessito ajuda per tot plegat.
Salut !
La part de l’Amarok és la més senzilla. Només connectant l’iPod per USB a l’ordinador, l’Amarok te l’ha de detectar automàticament. 🙂 Mira això:
http://alliberats.cat/copiar-musica-al-nostre-dispositiu-mp3-amb-amarok/
Salut!
A propòsit de que parleu de l’Amarok, sabeu alguna manera de suprimir el panel d’Applets que queda al mig del programa en l’Amarok 2. Es que no m’agrada, ho he buscat però no he trobat per enlloc com fer-ho. Potser és que encara no es pot fer?
Moltes gràcies avançades!
Va venir un australià a casa que feia progressive music i podia controlar clips d’àudio en loop des d’applets senzills de l’ipod touch, arran dels posts sobre el wiimote, fijo uqe pots fer quelcom de ben xul·lo amb l’ipod touch i wi-fi….
roger, si ho he entès bé, per a canviar el layout de l’amarok (estètica que tampoc m’agrada a mi, però en canviaria massa coses com per posar-m’hi…) pots anar a Settings->configure amarok -> general -> desmarcar Lock Layout.
Ara passa que per provar si funcionava ho he tancat i no sé com recuperar-ho xD
EDIT: ja ho he trobat, botó dret sobre cada component del Layout