El teu blog de Linux en català

Instal·leu el sistema de notificacions de Jaunty a Intrepid

notify-osd2Aquells qui volgueu JA (o siga, ara) el sistema de notificacions de Jaunty a Intrepid, ja ho podeu fer sense grans problemes (bé, això és relatiu ja que cal fer algunes compilacions). De forma directa:

  • Instal·leu dependències necessàries:

sudo apt-get install bzr gnome-common automake libc6 libcairo2 libdbus-1-3 libdbus-glib-1-2 libgconf2-4 libglib2.0-0 libgtk2.0-0 libpango1.0-0 libpixman-1-0 libx11-6 libnotify-dev libnotify1 libnotify-bin

  • Obriu una terminal i descarregueu el codi:

bzr branch lp:notify-osd

  • Entreu al directori i compileu:

cd notify-osd
autogen.sh
make

notify-osd1Amb això ja tindreu el paquet preparat per ser executat. Abans, però, haureu de desactivar l’actual notificador i després executar-lo:

killall notification-daemon
cd src/
notify-osd

Podeu afegir el notificador a l’inici del sistema. Només cal anar a Sistema > Preferències > Sessions, allà cliqueu sobre “Afegeix” i ompliu els camps:

Nom: notify-osd
Ordre: /home/el_vostre_usuari/notify-osd/src/notify-osd
Descripció: Notificador Jaunty

I ja està, la propera vegada que s’inicie el sistema ho podreu veure. Si teniu problemes amb les dependències o qualsevol altre problema, pregunteu als comentaris.

    • David on 27 de febrer de 2009 at 19:55

    Reply

    Un bon article. A veure si aviat en treuen un «backport», de manera que no calgui compilar. Només un parell de comentaris:

    A no ser que sigui per alguna raó específica del sistema de muntatge del notify-osd, si no m’equivoco no hi ha cap motiu per a invocar l’autogen.sh amb el sudo.

    I tot i que compilar el binari amb el «make» permeti executar-lo sense problemes, caldria comprovar si no és necessari un «make install», ja que molts programes no funcionen correctament sense haver estat explícitament instal·lats.

    Una alternativa, doncs, seria invocar l’autogen de la manera següent:

    ./autogen.sh –prefix=/home/directoridelusuari/usr

    i llavors:

    make
    make install

    d’aquesta manera s’instal·la tot al /home/directoridelusuari/usr i el programa es pot executar des de:

    /home/directoridelusuari/usr/bin/notify-osd

    • Pau on 27 de febrer de 2009 at 20:41

    Reply

    Gràcies per l’apunt, David. Això del “sudo” és una mania que no m’acabe de llevar, sobretot perquè el sudo es fa quan es requereix accedir a algun directori on es requereixen permisos d’escriptura.

    • roger on 27 de febrer de 2009 at 23:41

    Reply

    Sempre m’ha apassionat la quantitat de temps que te en Pau per provar coses… Quasi sempre que posa una explicació et posa la captura en català que et demostra que realment s’ha passat X mesos amb Fedora, amb Mephis, amb KDE, amb GNOME, s’ha instal·lat el sistema de notificacions, etc…

    Estic impressionat 🙂
    A mi m’agrada Linux, però tinc el meu sistema estable i soc molt mandros alhora de fer-hi canvis d’aquests 🙂

    • Pau on 28 de febrer de 2009 at 07:40

    Reply

    Jeje, realment això ho faig ara perquè tinc temps. Quan trobe treball ja vorem com me les apanye per continuar amb això… :(, tot i que al final sempre acabe trobant temps d’on siga.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.